CESTOVATEĽSKÝ FESTIVAL CESTOU NECESTOU

Podujatie Ružomberok

CESTOVATEĽSKÝ FESTIVAL CESTOU NECESTOU

Čierny kameň vás pozýva na cestovateľský festival Cestou necestou.

Prezradíme ako zmáknuť Thajsko za cenu bežnej dovolenky v Európe, pozrieme si oba novozélandske ostrovy a cestovateľský pankáč Marek prerozpráva svoje megavtipné príhody z cesty na bicykli po Strednej Amerike.

Program:
18:00 Gabo Antal - Thajsko za cenu dovolenky v Európe
Precestovali sme destinácie ako Phuket, Phi-Phi Islands, James Bond Island, Krabi, Koh Samui a samozrejme Bangkok. Bývali sme od štvorhviezdičkových hotelov s infinity bazénom, až po kapsulové prespanie v hosteli. Vyskúšali sme najlepší thajský street food, ale zistili aj to, ako chutia chrobáky, lúčne koníky, alebo škorpióny. V parkoch sme naberali energiu pri cvičení s domácimi, ale vyskúšali sme aj búrlivý nočný život na najdivokejších párty uliciach v Bangkoku a na Phukete. Boli to zážitky na celý život a stálo nás to menej ako dovolenka v hlavnej sezóne vo väčšine európskych destinácií. O tom, ako to môžete zažiť aj vy, vám rád porozprávam na prezentácii.

19:05 Zuzka Bariaková a Ľubka Tomková - Baby v krajine pána prsteňov
Vybrali sme sa na mesačnú cestu po Novom Zélande. Boli sme mladé a plné entuziazmu objavovať krajinu, ktorá je pre mnohých cestovateľským snom. Ale skôr, ako sme sa dostali na druhý koniec sveta, sme najskôr skoro nestihli lietadlo kvôli záplavám, už vo Viedni stratili príručnú batožinu, mrzli v Soule pri mínus dvadsiatich stupňoch a keď sme sa konečne dotkli novozélandskej pôdy, už sme mali na konte medzinárodné pátranie po nezvestných osobách. Zéland však stál zato! Príďte si s nami pospomínať na bláznivé stopovanie i šoférske začiatky v krajine, ktorá ponúka všetko, čo si vôbec viete predstaviť. Sopky, panenské pláže, praveké stromy, ľadovce, púšte, geotermálne oblasti aj príjemné mestá. Pravek i hippie v jednom.

20:30 Marek Polešenský - bicyklom naprieč Strednou Amerikou

Marek je totálny cestovateľský pankáč. Dal výpoveď v pohodovej práci ajtýčkára, kúpil bicykel a letenku do Mexika a rozhodol sa spontánne vydať za nosom. Za pol roka prešliapal Mexiko, Belize, Guatemalu a znova Mexiko. A prečo cestovateľský pankáč? No keď vám aj bezdomovci núkajú drobné z vyžobraných peňazí, tak viete, že Marek to proste dáva úplne inak, ako bežní batôžkari. O svojich neuveriteľne vtipných zážitkoch nám porozpráva na našom festivale.

Fotografie
Podobné podujatia