Cestovateľský festival Cestou necestou

Podujatie Ružomberok

Cestovateľský festival Cestou necestou v Ružomberku

Najväčší cestovateľský festival Cestou necestou opäť v ružomberskom Čiernom kameni - kočovnom pivovare a reštaurácii.

Navštívime krajinu ľadu a ohňa Island, Tomáš nás prevedie so svojou úžasnou prezentáciou Novým Zélandom a večer nám zakončí skvelý spevák Rado a porozpráva aj zaspieva svoje zážitky z ciest dodávkou od Aljašky až po Mexico.

18:00 Gabo Antal - Život a cestovanie na Islande
Ako fotograf som vždy sníval o dychberúcich záberoch z krajiny ľadu a ohňa. Chcel som však spoznať Island z prvej ruky, nie len ten z turistických príručiek. Byť v bezprostrednom kontakte s domácimi a spoznať ich mentalitu. A tak vám porozprávam, ako som sa zamestnal na Islande, precestoval ho krížom-krážom a zažil úžasné zážitky, aké sa inde zažiť nedajú. Prezradím vám prečo si Islanďania myslia, že Slovensko, to je tam niekde, kde sa pije veľa vodky, ktoré islandské slovíčka akoby prebrali z nášho jazyka, či si pred rande Islanďania musia skontrolovať svoj rodokmeň, aby náhodou nešli na rande so svojím príbuzným a mnoho ďalších vtipných aj vážnych zaujímavostí.

19:10 Prestávka

19:20 Tomáš Gríger - Za krásami Nového Zélandu
Tomáš nás prevedie naprieč celým Novým Zélandom a ukáže nám niektoré z najkrajších miest tejto očarujúcej ostrovnej krajiny. Jeho letecké zábery nás vynesú do výšok a jeho časozbery nás prenesú magickými dňami a nocami v priebehu pár chvíľ. Na túto dych berúcu prednášku, od jedného z našich historicky najlepších prezentujúcich, si nenoste žiadne problémy a starosti všedných dní. Nebudete ich potrebovať.

20:20 Prestávka

20:30 Radovan Hanko - Dobrodružstvo začína tam, kde končí komfortná zóna
Práca ITčkára na Slovensku ma prestala baviť, tak som dal výpoveď a odišiel do Kanadského Vancouveru, bez akéhokoľvek plánu, alebo zázemia. Po dvoch mesiacoch manuálnych prác som sa začal živiť ako busker (street performer) na Granville islande vo Vancouveri. Chcel som cestovať, tak som kúpil dodávku, prestaval ju na camper van a prežil som v nej ďalších 9 mesiacov. Precestoval som celé západné pobrežie od Aljašky až po Mexiko. Na cestách som s gitarou písal piesne, ktoré momentálne nahrávam na album, ktoré si aj zahráme.

VSTUPNÉ:
- 6€ predpredaj
- 7€ vstupné na mieste (podľa kapacity)
- 5€ na mieste po 20:00 h (podľa kapacity)

Vstupenky: https://tinyurl.com/y4te7gwf

Fotografie
Podobné podujatia