Cestovateľský klub_MADAGASKAR - Veľká láska

Podujatie Bratislava

Cestovateľský klub_MADAGASKAR - Veľká láska

1. Projekcia
– premietnutie filmu MADAGASKAR – Veľká láska (27 min.)
2. Prezentácia foto slide show – Prechod okolo Masoalského poloostrova (expedícia 2016) plus najkrajšie lokality Mada – Alej baobabov a NP Tsingy Behamara (45 min.)
3. Promo knihy Beňovský – Vyhnanec a kráľ (3 min.)
4. Diskusia

Vstup: 2 €

Dom kultúry Lúky
Vígľašská 1, 851 07 Bratislava, Slovakia

bus zastávka Lúčanka - 59, 92, 95, 98, 99
bus zastávka Vyšehradská - 93

Podrobnosti:
Popis k bodu 1
Názov filmu: MADAGASKAR – VEĽKÁ LÁSKA
Režisér: Vladimír Dudlák
Krátky popis k filmu: Madagaskar je ako krásna žena, môžete sa do nej osudovo zamilovať ale aj tak ju nepochopíte až do konca svojho života. Filmový dokument nám priblíži jeho prírodné zaujímavosti, svet baobabov, vápencové skaly tsingy, endemitické živočíchy ale aj spôsob života ľudí na tomto exotickom ostrove. Madagaskar prejdeme krížom krážom z juhu na sever, zo západu na východ a nazrieme aj do saleziánskej misie na Madagaskare, v ktorej už vyše 30 rokov pôsobí aj slovenský kňaz.
Minutáž: 27 min.
Rok vzniku: 2016
Miesto natočenia filmu: Madagaskar
Doterajšie ocenenia autora:
“Móric Beňovský žije!" – nominovaný na cenu Igric, 2013 a 2.miesto, Camera Slovakia, Bratislava, 2013.
“Biele leto na Denali" – Cena literárneho fondu za najlepší slovenský film (festival Hory a Mesto, Bratislava, 2009); 1.miesto, Camera Slovakia, 2009,
“Po stopách Mórica Beňovského" – 2.miesto, Camera Slovakia, BA, 2011.
“Od ľadovca k púšti" – 3.miesto, Camera Slovakia, Bratislave, 2007; 3.miesto, HORALFEST, Tatranská Polianka, 2007.
“Indiánskym chodníkom" – 3.miesto, Camera Slovakia, Bratislava, 2006.
“Karibská jachta” – 3.miesto, Camera Slovakia, Bratislava, 2005.
“Iránska mozaika" – 2.miesto, Camera Slovakia, Bratislava, 2004.
“Barma, krajina z iného sveta” – 3.miesto, Vanderfest, Bratislava, 2003.

Popis k bodu 2
Slovenská expedícia 2016 v jubilejnom roku Mórica Beňovského prepojila na Masoalskom poloostrove miesto Beňovského tragickej smrti s miestom, kde ho korunovali za kráľa. Štyria Slováci prešli okolo celého Masoalského poloostrova, ktoré je označované aj ako biele miesto na google mape. Sedem dní sme nevideli auto a 2 dni ani motorku. Keď sme prišli do dedinky Ampanavoana, domorodci na nás hľadeli s takým údivom, že neboli ochotní odísť z našej izby, lebo pohľad na bieleho ich zaskočil. Keď sme konečne prišli do „mesta“ Maroantsetra, bola to taká diera, že sme odtiaľ radšej utiekli 300 km po Indickom oceáne na nákladnej lodi.
Vrámci prezentácie foto slide show Vám ukážeme aj tie najkrajšie miesta na Madagaskare, kde sa môžete so mnou tento rok vybrať aj Vy.

Popis k bodu 3
Združenie Mórica Beňovského v spolupráci s Vydavateľstvom Spolku Slovenských Spisovateľov vydalo svoju prvú knihu:Beňovský – Vyhnanec a kráľ (462 str.)
- preklad historického románu ruského autora Leva Demina, doplnený o predslov korektorov a historické rešerše ruského historika Vachrina a poľského historika Kajdanského. V knihe je románovou formou opísaný životpopis Mórica Beňovského od veku 21 rokov až po jeho smrť na Madagaskare.

O autorovi:
Vladimír DUDLÁK (1964) – profesionálnym zameraním projektový manažér, je riaditeľom neziskovej organizácie Združenie Mórica Beňovského. Venuje sa organizovaniu expedícii, vysokohorskej turistike, ultra behom, bádaniu, filmovej tvorbe a dokumentaristike. V období 1998-2009 natočil niekoľko cestovateľských filmov najmä z krajín Ázie a Južnej Ameriky. Film Biele leto na Denali (Aljaška), na ktorom sa autorsky podieľal aj Stanislav Manca, získal v roku 2009 cenu Literárneho fondu za najlepší slovenský film na festivale Hory a Mesto a 1.cenu na festivale Camera Slovakia. Od roku 2010 sa intenzívne venuje bádaniu a téme Mórica Beňovského. Na Madagaskar zorganizoval niekoľko bádateľsko-filmárskych expedícii s cieľom pátrať po Beňovského pozostatkoch. Počas tohoto obdobia natočil päť dokumentov – Po Stopách Mórica Beňovského (23min., 2011), Zo Staškova na Madagaskar (12min., 2012), Madagaskar – veľká láska (27min., 2016) a ako producent a spolutvorca v koprodukcii s RTVS celovečerný dokument Móric Beňovský žije (59min., 2012, réžia Lenka Moravčíková-Chovanec) a Odkaz Mórica Beňovského (2x 28min., 2015, réžia Marek Kupčo).
Aktuálnou snahou Združenia Mórica Beňovského a Vladimíra Dudláka je, aby v Bratislave bolo po Móricovi Beňovskom pomenované verejné priestranstvo, ktoré by ľuďom priblížilo príbeh tejto významnej slovenskej osobnosti svetového formátu.

Miesto konania podujatia: Dom kultúry Lúky, Vígľašská 1, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 17. Mája 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 17. Mája 2017 21:30
Pravdepodobné súradnice: 48.098N 17.1084E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Cestovateľský klub_MADAGASKAR - Veľká láska

Fotografie
Podobné podujatia
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava