Cestovateľský večer: Transsibírska magistrála

Podujatie Trnava

Po vypredaní termínu 24.1. bol pridaný ešte ďalší termín 29.1.

Transsibírska magistrála – to je najdlhšia a najzaujímavejšia železničná trať na svete s neuveriteľnou dĺžkou až 9 288 km. Jazda takýmto vlakom zabezpečuje naozaj dokonalý zážitok cestovania v čase, nakoľko pretína 16 časových pásiem a viac než 3 geografické pásma, medzi nimi tundru, tajgu a stepné oblasti. Železničná trať prechádza okolo 89 miest a pretína 16 riek.

Nástupnou stanicou je Moskva a jej výstupnou je mesto Vladivostok, ktoré sa nachádza na najjužnejšom cípe Ruskej federácie v blízkosti hraníc s Čínou a Severnou Kóreou.

Premietanie o Transsibírskej magistrále okrem prírodných úkazov priblíži aj pohľad na tie najzaujímavejšie železničné stanice na svete. Počas našej dobrodružnej cesty si urobíme prestávku v Moskve, ktorá svojou podmanivou atmosférou učaruje každému návštevníkovi. Líca nám vyštípe sibírska zima, z okienka vlaku budeme pozorovať najhlbšie a najstaršie jazero na svete Bajkal a cestu ukončíme na pobreží.

Premietať a rozprávať bude NIKOLA RYŠKOVÁ. Absolvovala ročný študijný pobyt v Rusku na Sibíri, kde sa trikrát vybrala cestovať na legendárnej Transsibírskej magistrále. Je študentkou právnickej fakulty v Trnave, miluje cestovanie, dobrodružstvo, spoznávanie nových miest a kultúr.

Zúčastnila sa ročného výmenného pobytu v USA v Colorade, precestovala však aj fjordy a hory v Nórsku či slnečný Zanzibar. Podelí sa s vami o svoje zážitky o jednej z najzaujímavejších železničných tratí na svete.

Dĺžka trvania: 90 min

Meno organizátora: MaxiTicket.sk
Fotografie
Podobné podujatia