Cha Bud!, Zuzana Mikulcová band a Peter Lipa

Podujatie Košice

Cha Bud!, Zuzana Mikulcová band a Peter Lipa

Na veľký hudobný sviatok sa môžu pripraviť vyznávači džezu, pretože počas Leta v parku príde zaspievať osobnosť veľkého formátu. Trojkoncert v Kasárňach/Kulturparku vyvrcholí 2. augusta 2019 vystúpením jazzmana a hudobníka Petra Lipu. Pred ním vystúpi skupina Cha Bud! a Zuzana Mikulcová band.

Kráľa tohto hudobného žánru a najvýznamnejšiu osobnosť slovenského jazzu, speváka, skladateľa, organizátora, moderátora, manažéra jazzového diania, dlhoročného dramaturga a promotéra popredného európskeho festivalu Bratislavské jazzové dni uznávajú nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Vychádza z bluesu, soulu i klasického mainstreamového idiómu. Je veľmi flexibilný a má výbornú štýlovú orientáciu. Jeho rozpätie siaha od klasických jazzových štandardov a dixielandu cez latinskoamerický jazz, jazzový šansón a spirituál až po funky a rock.

Džezový večer v parku otvorí o 19:00 hod. kapela Cha Bud!. po rómsky Zjedz veľa!), ktorá sa sformovala v roku 2011 s ambíciami produkovať vlastné autorské kompozície. V repertoári, ktorý za túto dobu vytvorila, je možné nájsť vplyvy súčasného jazzu, groove, tanečného funku, ale aj d´n´b či dubu.

Po Cha Bud! žezlo prevezme Zuzana Mikulcova so svojou kapelou. Predstaví svoj nový projekt Dievča, ktorý spája slovenské texty s pop-soulom a s prvkami elektronickej hudby.Kráľa tohto hudobného žánru a najvýznamnejšiu osobnosť slovenského jazzu, speváka, skladateľa, organizátora, moderátora, manažéra jazzového diania, dlhoročného dramaturga a promotéra popredného európskeho festivalu Bratislavské jazzové dni uznávajú nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Vychádza z bluesu, soulu i klasického mainstreamového idiómu. Je veľmi flexibilný a má výbornú štýlovú orientáciu. Jeho rozpätie siaha od klasických jazzových štandardov a dixielandu cez latinskoamerický jazz, jazzový šansón a spirituál až po funky a rock.

Vstupné: 12 € v predpredaji/15 € v deň podujatia

Piatok 2. augusta 2019 o 19:00 – 22:00

Fotografie
Podobné podujatia