Choices: O cestovaní s pokorou

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.voices.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

Choices: O cestovaní s pokorou

Žijeme v časoch lacného cestovania. Aj niektoré menej rozvinuté krajiny sa stávajú hlavnými turistickými destináciami. Mnohí z nás sa môžu hladní po zážitkoch a autentickosti kedykoľvek vydať na opačný koniec sveta a stráviť tam aj niekoľko týždňov či mesiacov. Je nárast turizmu udržateľný? Čo turisti nevidia? Ako môžeme cestovať vnímavo, všímavo a s pokorou tak, aby sme boli citliví k miestnym a zodpovední k životnému prostrediu? Ako sa dostať na miesta, ktoré ešte nie sú poznačené masovým turizmom? Ako rešpektovať miestnu kultúru? Čo je komunitný turizmus? Kde sa dá bývať s miestnymi a ako sa na to pripraviť? O čo sa môžeme s miestnymi podeliť? Môžeme to, čo sme na cestách získali, využiť pre lepšie (menej xenofóbne) Slovensko?

Okrem rozhovoru s digitálnymi nomádkami Magdalénou Vaculčiakovou a Ivanou Grešlíkovou nás čaká premietanie fotografií a zopár jedinečných osobných príbehov. Vstup je bezplatný – odporúčame však vopred sa registrovať. Projekt Choices podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Za pomoc pri príprave ďakujeme Impact HUB Bratislava. Online prenos z podujatia bude na www.metoo.sk/choices. Podujatie moderuje Ivan Ježík z Voices.

Viac o našich hosťoch:

Magdaléna Vaculčiaková je novinárka na voľnej nohe. Venuje sa najmä globálnym témam, ľudským právam a zodpovednému cestovaniu. Jej texty uverejňujú viaceré slovenské a české médiá. Od roku 2014 žije prevažne v menej rozvinutých krajinách Južnej a Juhovýchodnej Ázie a Latinskej Ameriky. Po pol roku v Oaxace sa tento rok zamilovala do Mexika, pre jeho pestrosť, umenie na každom kroku a pôvodných obyvateľov, od ktorých sa môžeme veľa naučiť. Spoločne s priateľom - fotografom Noelom Rojo sa venujú novinárskemu projektu Ženy, ktoré zostali. V rámci neho zbierajú po svete príbehy žien, ktoré zostali vo svojich krajinách po tom, ako ich muži emigrovali. Pripravuje tiež sprievodcu Indonéziou pomaly pre cestovateľov, ktorí chcú krajinou putovať citlivo k miestnej kultúre a životnému prostrediu.

Ivana Grešlíková cestuje po svete ako digitálna nomádka od roku 2013. Zimy trávi v juhovýchodnej Ázii, letá v Európe. Práve tu objavila čaro house sittingu. S priateľom Gianni Bianchini bloguje o zodpovednom cestovaní a travel bloggingu na portále Nomad is Beautiful. V slovenčine píše praktické rady o cestovaní bez cestovky na IvanaGreslikova.com. Venuje sa aj foto projektu Look At My Proud Hands, kde zbiera príbehy ľudí, ktorých stretáva na cestách. Pracuje na príprave sprievodcu po Thajsku bez cestovky. A popri tom hľadá ten najlepší pu-erh čaj na svete.

Miesto konania podujatia: Impact Hub Bratislava, Hviezdoslavovo námestie 20, Bratislava
Vstupenky: https://www.eventbrite.com/e/choices-o-cestovani-s-pokorou-tickets-37089653151?aff=es2
Dátum začiatku podujatia: 26. Septembra 2017 18:30
Dátum ukončenia podujatia: 26. Septembra 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.142N 17.108E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Choices: O cestovaní s pokorou

Meno organizátora: VOICES
Fotografie
Podobné podujatia
🕉 INTENZÍVNY kurz meditácie
Overené podujatie🕉 INTENZÍVNY kurz meditácie
Hotel Premium Bratislava, Bratislava
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
🕉 INTENZÍVNY kurz meditácie
Overené podujatie🕉 INTENZÍVNY kurz meditácie
Hotel Premium Bratislava, Bratislava
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Godzone konferencia 2024 - Spolu
Overené podujatieGodzone konferencia 2024 - Spolu
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica