Christian Schmitt: Organový koncert

Podujatie Bratislava

Christian Schmitt: Organový koncert

Organové koncerty pod pyramídou
Christian Schmitt (nar. 1976) študoval hru na organe a cirkevnú hudbu na Vysokej škole v Saarbruckene (Hochschule fűr Musik Saar). V štúdiách organu pokračoval u Jamesa Davida Christieho (Boston) a Daniela Rotha (Pariž).
Ziskal ocenenia na viac ako desiatich medzinárodných organových súťažiach. Koncertoval na významných pódiách (KKL Luzern, Tonhalle Zurich, Berlínska filharmónia, Konzerthaus Berlin, Gewandhaus v Lipsku a Konzerthaus vo Viedni) a na mnohých historických organoch po celej Európe. Ako sólista hral s viacerými rozhlasovými a inými orchestrami (BR, WDR, NDR, MDR, SR, RSB, Orchester der Beethovenhalle Bonn, Staatskapelle Weimar) pod vedením významných dirigentov (Sir Simon Rattle, Martin Haselbock, Marin Alsop, Cornelius Meister, Philippe Herreweghe, Giovanni Antonini a i.). Viedol interpretačné kurzy na rôznych hudobných univerzitách a akadémiach.

V apríli 2017 premiérovo uviedol Organový concert Toshia Hosokawu spolu s Bambergskými symfonikmi - od roku 2014 je rezidentným organistom tohto orchestra a dramaturgom tamojších organových koncertov. Nahral viac ako 35 CD nahrávok s dielami G. F. Handla, F.X.Brixiho, Ch.M.Widora, J. Pachelbela a ďalších. CD nahrávka s Magdalénou Koženou vydaná v roku 2014 patrí medzi vrcholy Schmittovej diskografie. S vydavateľstvom Classic Produktion Osnabrück spolupracuje na súbornom nahrávaní organových skladieb Koechlina, Gubaidulinu a Widora. Jeho nahrávky Organových symfónií op. 42/3 a 69 Ch. M. Widora získali v roku 2013 cenu Echo Klassik. Pravidelne zasadá v porotách medzinárodných suťaži a zúčastňuje sa hudobno-edukačného projektu Rhapsody in School Music Education.

Program:
JEAN LANGLAIS (1907 – 1991)
Etuda pre solovy pedal č. 7 ≫Alleluia≪

FRANZ LISZT (1811 – 1886)
Evocation a la Chapelle Sixtine

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685 – 1750)
Toccata a fuga F dur, BWV 540

FRANZ LISZT
Fantazia a fuga na choral “Ad nos, ad salutarem undam”

Vstup voľný.

Miesto konania podujatia: Slovak Radio Building, Mýtna 1, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 8. Apríla 2018 10:30
Dátum ukončenia podujatia: 8. Apríla 2018 13:30
Pravdepodobné súradnice: 48.1542N 17.1142E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Christian Schmitt: Organový koncert

Meno organizátora: Goethe-Institut Bratislava
Fotografie
Podobné podujatia