Chrobáčikovia - divadlo pre deti

Podujatie Prešov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Divadlo, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Prešov

Chrobáčikovia - divadlo pre deti

Nuž nevieme, či nám uveríte, ale svätojánske mušky majú svoje domčeky a v nich malé izbičky a v izbičkách stoličky a na stole vázu a na poličke hrnček a v hrnčeku medík a v medíku radosť. Veru, je to u nich skoro ako u nás. Ibaže, keď my máme deň, oni majú noc. A keď je u nás noc, oni majú deň. Zaujímavé je, že aj chrobáčikovia chodia do práce. Vtedy si zoberú so sebou lampášiky a svietia ľuďom na cesty, aby nepoblúdili. Tak, ako v našom svete, je i v svete chrobáčikov veľa detí a tiež dosť starostí. A to ste vedeli, že aj chrobáčikovia majú svoje sny? Že sa vedia aj nahnevať? A dokonca si aj odpustiť? No a videli ste už niekedy chrobáčikov piť rannú rosu? A čo je najneuveriteľnejšie, niekedy večerajú špagety! Ešte stále nám neveríte? Príďte sa pozrieť do Divadla Viola, že je to naozaj tak. Budeme sa na vás tešiť. Vieme urobiť v divadle zázrak: keď je vonku deň, u nás na javisku je noc. Ale našťastie svätojánske mušky nám vedia vždy posvietiť, takže sa nikto z vás určite nestratí.

Jan Karafiát napísal svoju slávnu rozprávku CHROBÁČIKOVIA ešte koncom 19. storočia, takže malí hrdinovia jeho krehkého príbehu už viac ako sto rokov preletujú z knižky do knižky. Nové a nové vydania tohto "malého - veľkého" diela sa až do dnešných dní dostávajú do rúk detí, ktoré spolu so svätojánskymi muškami zažívajú ich nenápadné trampoty.

Predstavenie je určené deťom od 4 do 9 rokov, avšak nielen im, vítaní sú všetci tí, čo neprestali snívať.

***
Réžia, dramatizácia, hudba a scénický koncept: Kamil Žiška
Návrh kostýmov, návrh a výroba bábok, scénografická spolupráca: Peter Janků
Výroba kostýmov: Jana Kadaňková
Výroba bábok: Veronika Adamková
Svetelný koncept: Lukáš Katuščák
Bulletin a plagát: Katarína Ilkovičová

Hrajú:
Petra Kriváčková
Peter Biž

***
VIOLA centrum pre umenie / divadlo
VSTUPNÉ 4 €

Vstupenky na toto predstavenie je možné kúpiť cez internetový predaj na našej webovej stránke
http://www.violapresov.sk/program-a-vstupenky/chrobacikovia-26-1-2020
alebo osobne vo VIOLE.
Lístky je možné zakúpiť elektronicky priebežne, najneskôr v deň pred konaním podujatia do 24.00 hod.
V deň konania podujatia je možné zakúpiť vstupenky hodinu pred začiatkom alebo v kaviarni VIOLY, počas otváracích hodín.
Upozornenie:
Každý návštevník divadelného predstavenia sa musí preukázať platnou vstupenkou. Táto povinnosť sa vzťahuje aj na deti bez určenia veku. Dovoľujeme si upozorniť rodičov, aby brali do úvahy odporúčaný minimálny vek dieťaťa pre dané predstavenie.

***
TOTO PREDSTAVENIE V PRÍPADE ZÁUJMU HRÁME I PRE ŠKOLY. Dohoda termínov na t.č. 0908 978 913 (v pracovných dňoch od 10. do 16. hod.)

Začiatok podujatia: 26. 1. 2020 16:00:00
Koniec podujatia: 26. 1. 2020 17:15:00
Fotografie
Podobné podujatia