Cigánsky boxer | Buran Teatr

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Divadlo
Web organizátora:
www.vymenniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: vymenniky@k13.sk

V inscenácii Cigánsky boxer vykreslia skutočný príbeh boxerského šampióna Johanna Trollmanna, ktorý umrel v koncentračnom tábore v 2. svetovej vojne. Dojímavý príbeh stvárnia divadelníci 25. septembra o 19.00 večer. 

 

Hra je založená na skutočnom príbehu boxerskej hviezdy Johanna Trollmanna, nazvaného Vládca. V roku 1933 sa stal nemeckým šampiónom v semi-heavyweight, no titul mu neskôr odobrali kvôli rómskemu pôvodu. Johann bol karikatúrou „árijského“ boxera s vyblednutými blond vlasmi a korálkou. V roku 1943 násilne umrel vo Wittenberge, v koncentračnom tábore Neuengamme.

Brnenské Buran Teatr je súbor nesúrodých multidisciplinárnych a medzigeneračných umelcov, ktorí radovo a anarchicky prestavujú príbeh, formu, produkciu, pohlavie a žánre, aby rozvíjali a prezentovali surrealistické ikonoklastické divadelné inscenácie. Ich práca zahŕňa absurdné, chaotické, neznáme, nemožné a neskutočné prírodné komplexné rozprávanie. Súbor tvoria spisovatelia, režiséri, umelci, dizajnéri, bábkari, taxidermisti, hudobníci, choreografi, pedagógovia a automechanici.

 

Hra sa uskutoční vďaka podpore a pomoci občianskeho združenia IN MINORITA.

Meno organizátora: Výmenníky
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Historická radnica, Košice
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Historická radnica, Košice
HISTORKY OD SUSEDOV
Overené podujatieHISTORKY OD SUSEDOV
Dom kultúry Mier, Spišská Nová Ves