CINE VITAJ

Podujatie Prievidza

CINE VITAJ

CINE VITAJ vznikla zo spoločnej iniciatívy mediálnej spoločnosti Film Europe a Talianskeho kultúrneho inštitútu. Po diváckom úspechu prehliadky francúzskeho filmu, „Crème de la crème“ sme sa rozhodli ponúknuť milovníkom filmu aj talianske filmové lahôdky. Tohtoročný program bude zameraný na najväčších talianskych umelcov výtvarného umenia. Do Prievidze CINE VITAJ zavíta už  10. júna 2019 a potrvá do 12. júna 2019.

Program:
 
pondelok 10. jún 2019
o 18.00 hod., divadelná sála Domu kultúry v Prievidzi
 

Raffaello: Pán maľby

r.: Luca Viotto
Taliansko, 2017, 90 minút

Intenzívny portrét jedného z najlepších renesančných umelcov, ktorý dodnes fascinuje historikov i laickú verejnosť. Raffaello patrí k takzvanej tradičnej triáde renesančných majstrov, vedľa Leonarda da Vinciho a Michelangela Buonarrotiho. Dokument využíva najmodernejšie technológie, aby na veľkom plátne ukázal majstrovské diela v najlepšej kvalite. Oslovení kritici a historici umenia odborne, ale pritom pútavo osvetľujú život a neuveriteľne nádherné dielo slávneho umelca.

utorok 11. jún 2019
o 18.00 hod., divadelná sála Domu kultúry v Prievidzi
 

Caravaggio – Duša a krv

r.: Jesus Garcès Lambert
Taliansko, 2018, 90 minút

Život Michelangela Merisiho, ktorý si podmanil umelecký svet pod menom Caravaggio má všetky charakteristiky pútavého príbehu. Jeho talent mu predurčil úspech, večný súboj s vnútornými démonmi mu však nedovolil užívať si ho príliš dlho. Jeho cesta z Milána na Maltu nie je výpoveďou len o štyridsiatke obrazov, ale tiež o Caravaggiovom ustavičnom hľadaní slobody a seba samého vo vnútri svojej tvorby. Vínimočný dokument a špičkové obrazové spracovanie ponúka jedinečnú príležitosť vychutnať si zblízka genialitu jeho obrazov.

streda 12. jún 2019
o 18.00 hod., divadelná sála Domu kultúry v Prievidzi
 

Leonardo da Vinci: Génius v Miláne

r.: Luca Lucini
Taliansko, 2016, 90 minút

Pri príležitosti konania najdôležitejšej kultúrnej udalosti roka – EXPO 2015 v Miláne – sa uskutočnila i unikátna výstava ,,Leonardo 1452 – 1519”, na ktorej bolo možné vidieť najzaujímavejšie a najslávnejšie diela Leonarda da Vinci. Expozícia bola výsledkom šesťročnej práce odborníkov, ktorú predstavuje tento výnimočný film. Výstava predstavuje nielen najznámejšie obrazy renesančného majstra, ale i jeho rukopisy, prírodopisné nákresy, utopické projekty, anatomické kresby i mýtické výjavy…

Vstupné: 2,00 € (ZŤP), 3,00 € (študenti a člen FK ´93), 4,00 € (ostatní).

10. – 12. jún 2019 o 18.00 h / Divadelná sála Domu kultúry Prievidza

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.