City Sounds Festival 2021

Podujatie Bratislava

City Sounds Festival 2021

Dvojdňový City Sounds festival prinesie špičkových slovenských hudobníkov

City Sounds festival, to budú tento rok po prvý raz nielen samostatné koncerty, ale 10. a 11. septembra organizátori pripravili dva dni plné skvelej hudby a netradičných hudobných spoluprác. Počas dvoch dní si fanúšikovia budú môcť v Slovenskom rozhlase, kde sa festival koná, užiť 12 koncertov slovenských aj zahraničných hudobníkov. Lákadlom sú koncerty mladých talentov ako Sisa Fehér, Ľubomír Gašpar Cimbal project či Jakub Šedivý s Kristínou Mihaľovou, ale aj vystúpenie slovenskej jazzovej stálice AMC Trio s Randym Breckerom či českého big bandu Cotatcha Orchestra s hosťujúcou Lenkou Dusilovou. Bližšie informácie o festivale a vstupenky sú na www.citysounds.sk.

„Roky je našou filozofiou a základným kameňom dramaturgie prepájanie špičkových slovenských hudobníkov so svetovou interpretačnou elitou, či už prezentáciou existujúcich vzájomných hudobných kooperácii, dvojkoncertov, ale aj hudobných projektov priamo na objednávku festivalu. Pandemická doba zapríčinila absenciu amerických hudobníkov v Európe. Našou prirodzenou voľbou bolo osloviť európskych hudobníkov a umne ich prepojiť so slovenskou scénou. Septembrový City Sounds festival tak ponúka zaujímavú, žánrovo farebnú dramaturgiu a koláž. Verím, že sa nám to podarilo a na svoje si príde množstvo jazzuchtivých divákov. O to viac, že ponuka je tohto roku premiérovo integrovaná do dvoch dní, dve paralelné pódiá a to všetko pod jednou strechou,“ prezradil o blížiacom sa festivale jeho organizátor a spoluzakladateľ Marián Pavlovič.

Dvojica Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, známi aj ako Lash&Grey, na City Sounds festivale vystúpia v sobotu 11. septembra so sláčikovým orchestrom. Táto dvojica patrí medzi najvýraznejšie mladé osobnosti slovenskej hudobnej scény a na svojom konte má už viaceré významné hudobné ocenenia. V septembri plánujú vydanie nového albumu, ktorého skladby odznejú aj na City Sounds festivale, v špeciálnom obsadení s pražským sláčikovým triom S.V.A. Trio a kontrabasistom Robertom Balzarom.

18:30

Fotografie
Podobné podujatia
7.ROČNÍK WHISKY FEST BRATISLAVA
Overené podujatie7.ROČNÍK WHISKY FEST BRATISLAVA
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava
Stredovek v Sade 2024
Overené podujatieStredovek v Sade 2024
SAD JANKA KRÁĽA, Bratislava
Sharpe Festival 2024
Overené podujatieSharpe Festival 2024
Nová Cvernovka, Bratislava