Clara Furey, Peter Jaško: Untied Tales / tanec / Stanica

Podujatie Žilina

Clara Furey, Peter Jaško: Untied Tales / tanec / Stanica

Hráme dvakrát: štvrtok a piatok, 4. a 5. 11. o 19.00

Veľmi jemné, snové, no energiou a napätím nabité predstavenie o domove, múroch, ich rozbíjaní a živote spolu, v ktorom sa stretli tanečníci z dvoch kontinentov. Kanaďanka Clara Furey, nedefinovateľná a nekompromisná umelkyňa, ktorá okrem tanca pracuje ako hudobníčka, herečka, performerka, alebo scénická výtvarníčka, sa v tomto projekte spojila s Petrom Jaškom, ktorý po VŠMU odišiel študovať do Bruselu na P.A.R.T.S., kde neskôr spoluzakladal Les SlovaKs Dance Collective.

Poetické i temné predstavenie sa rozvíja ako legenda. Rozpráva o stretnutí s druhým, o obrovskom utrpení a veľkých zázrakoch. Halucinogénny svet, v ktorom človek nikdy nie je tak sám, ako by si myslel a kde existuje to, čo oči nevidia. Neustály pocit naliehavosti. Ruky hore – tranz, bubny, áno, pretože to nás vedie do nášho konečného cieľa… Kde vieme, že nebudeme vedieť nič.

Tanec a choreografia: Clara Furey, Peter Jaško
Hudobný design: Tomas Furey
Svetlá: Alexandre Pilon-Guay

Peter Jaško sa narodil v Liptovskom Mikuláši v roku 1982. Študoval na Konzervatóriu J. L. Bella v Banskej Bystrici, VŠMU v Bratislave a na medzinárodnej tanečnej škole P.A.R.T.S. v Bruseli. Spolupracoval s rôznymi umelcami a skupinami z celého sveta, ako ASpO, Company Roberto Olivan, OXOXOX – Juri Konjar, G. Barberio Corsetti & Fatou Traore, alebo Zuzanou Hájkovou. Peter od roku 2001 spolupracuje s Davidom Zambranom ako performer. Je spoluzakladateľom Les SlovaKs Dance Collective.

Clara Furey je jedinečná, nedefinovateľná a nekompromisná umelkyňa. Pôsobí ako klaviristka a tanečnica a jej scénická hudba je ovplyvnená Tori Amos, Björk a Ninou Simone. Vytvorila viacero autorských tanečných predstavení. Ako tanečníčka, speváčka, scénická umelkyňa, herečka spolupracuje s množstvom umelcov, hlavne s Benoît Lachambre, Claude Godin, Georges Stamos, alebo Danielle Desnoyers. Hrala tiež v poslednom filme Guya Maddina The Forbidden Room.

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Predpredaj: http://bit.ly/stanicalistky
Vstupenky si môžete kúpiť online, osobne na ktoromkoľvek z predajných miest PREDPREDAJ.SK alebo priamo na Stanici.

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Vstupenky: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/5879/kulturne-podujatia--stanica-zilina--zariecie
Dátum začiatku podujatia: 4. Novembra 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 5. Novembra 2016 20:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Clara Furey, Peter Jaško: Untied Tales / tanec / Stanica

Fotografie
Podobné podujatia