Čo píše a číta Denisa Fulmeková

Podujatie Trenčín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.voices.sk
Ďalšie podujatia v meste Trenčín

Čo píše a číta Denisa Fulmeková

Podvečerné stretnutie so slovenskou spisovateľkou Denisou Fulmekovou, autorkou knihy Konvália nominovanej na ocenenie Anasoft litera 2017. Autorské čítanie bude doplnené rozhovorom o knihách, tvorbe a inšpiráciách.

Kniha Konvália je o živote židovského dievčaťa Vali Reiszovej, ktorá sa počas holokaustu stala matkou dieťaťa františkánskeho mnícha a popredného básnika katolíckej moderny Rudolfa Dilonga. Zároveň je to skutočný rodinný príbeh autorky, keďže dcérou protagonistov bola jej mama Dagmar. Spisovateľka podľa vlastných slov knihou chcela poukázať najmä na to, aké šialenstvo je vojna, ako vie rozvrátiť konkrétne osudy ľudí, ktorí si spolu s ďalšími generáciami traumu nesú životom, ako sú vojnou zmarené mnohé sny ľudí, a najmä žien.

Kniha Konvália s podtitulom Zakázaná láska Rudolfa Dilonga vyšla vo vydavateľstve Slovart. Sú v nej publikované úryvky z osobnej korešpondencie Rudolfa Dilonga i jeho doposiaľ nezverejnená báseň, ktorú poslal Valérii z amerického Pittsburghu na jej päťdesiatku. Kniha zaujala čitateľov, získala pozitívne recenzie a na pultoch kníhkupectiev je už jej dotlač. Súčasťou besedy bude autorské čítanie doplnené rozhovorom o knihách, tvorbe a inšpiráciách. Počas podujatia poskytneme možnosť zakúpenia knihy.

Denisa Fulmeková vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte UK v Bratislave, pracovala ako redaktorka rôznych časopisov, v súčasnosti je v slobodnom povolaní. Debutovala pod pseudonymom Mina Murrayová knižkou poviedok Tak čo teda? (2001). Vydala zbierku poézie Som takmer preč (2004) a spolu s Petrom Macsovszkým napísala Klebetromán (2004) o živote bratislavskej bohémy. V roku 2007 jej vyšla próza Dve čiarky nádeje a o rok neskôr jej voľné pokračovanie Jedy. Nasledovali romány Topánky z papiera (2009), Čakáreň (2010), Materská (2012) a poviedková kniha Posledná polnoc v Pivonke (2013). Vydala tiež príručku Tarot, 78 krokov k tvorivejšiemu životu (2008) a publikovala v literárnych antológiách doma i v zahraničí. Vo vydavateľstve Slovart jej vyšli knihy Magická sila bylín (2014), Magická sila sviatkov (2014) a novela Štrikovaní frajeri (2015).

Vstup na podujatie je voľný.
Foto - Tomáš Benedikovič, Denník N

Miesto konania podujatia: VOICES, Sládkovičova 8, Trenčín
Dátum začiatku podujatia: 7. Septembra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Septembra 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8941N 18.04E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Čo píše a číta Denisa Fulmeková

Meno organizátora: VOICES
Fotografie
Podobné podujatia
Naučte sa meditovať
Overené podujatieNaučte sa meditovať
Hotel Eva Mária, Horná Mariková
OD TEREZKY PO HUTU
Overené podujatieOD TEREZKY PO HUTU
Slovenské banské múzeum, Banská Štiavnica
Žiadny obrázok
Overené podujatieRiadená degustácia rumov v Banskej Bystrici
predajňa Svet Nápojov, Švermova 38, Banská Bystrica, Banská Bystrica
Cestou necestou - prednášky
Overené podujatieCestou necestou - prednášky
Kasárne Kulturpark, Košice
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
Godzone konferencia 2024 - Spolu
Overené podujatieGodzone konferencia 2024 - Spolu
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica