Concertino Lenky Filipovej

Podujatie Bratislava

Lenka Filipová je česká speváčka, šansoniérka, gitaristka, hudobná skladateľka a textárka. Študovala na Pražskom konzervatóriu a potom na Medzinárodnej hudobnej akadémii v Paríži odbor klasická gitara. Doteraz vydavala 10 albumov, 4 klasické gitarové, 3 výberové albumy Best of a akustické DVD LIVE. Mnohé z nich boli ocenené ako zlaté alebo platinové.

Koncertovala vo všetkých krajinách Európy, v Japonsku, USA, Austrálii a Kanade. Na gitarovom festivale v Nizozemských Antilách
získala Grand Prix a v roku 1997 českú Cenu Grammy. Má za sebou dve koncertné turnés Francisem Cabrelem. Hovorí plynulo rusky, francúzsky a anglicky.

Lenka Filipová je na českej a slovenskej kultúrnej scéne značkou hudobnej kvality, úspechu, ale i neobyčajnej ľudskej skromnosti.

Koncerty plné emócií, virtuóznych muzikantských výkonov, komunikácie s publikom, celá rada hitov a nekonečná energia posúva Lenku Filipovú stále vyššie medzi elitu českých a slovenských umelcov. Právom patrí medzi najžiadanejších interpretov súčasnosti.


Vstupenky v predaji v sieti ticketportal.sk a v pokladni Divadla Aréna, 
obchodne@divadloarena.sk, +421 267 202 553, +421 917 947 944
Fotografie
Podobné podujatia