COSMOS DISCOVERY

Podujatie Bratislava

COSMOS DISCOVERY

VÝSTAVA COSMOS DISCOVERY - NAJVÄČŠIE DOBRODRUŽSTVO ĽUDSTVA – VSTÚPTE S NAMI DO VESMÍRU!

Svetová výstava Cosmos Discovery mapuje pilotované lety do vesmíru od ich počiatkov až po súčasné aj plánované misie. Zoznámte sa s prvými vesmírnymi rokmi, najdôležitejšími míľnikmi povojnovej histórie ľudstva, aj najnovšími projektmi a víziami. Prežite naozajstné príbehy hrdinov, ktorí prekročili hranicu atmosféry. Dotknite sa Mesiaca, vstúpte na palubu vesmírnej stanice, zažite najväčšie dobrodružstvo ľudstva na vlastnej koži. Výstava Cosmos Discovery vznikla v spolupráci s NASA, svetovými, českými a slovenskými odborníkmi.

Svetová výstava Cosmos Discovery bude slávnostne otvorená v Incheba Expo Bratislava dňa 01. októbra 2022, bude mať rozlohu viac ako 2000m2. Tešiť sa môžete na stovky exponátov mapujúcich vývoj pilotovaných vesmírnych letov od historického začiatku až k súčasným plánovaným misiám. Uvidíte ruský Sputnik, Lajku, Gagarina, či americkú raketu Mercury. Nebude chýbať lunárny program Apollo, ale i ruský Lunochod, obrovský model rakety Saturn alebo originál ruského Soyuzu. Pestrá je aj prehliadka vesmírnych skafandrov. Najväčšiu pozornosť upútajú časti vesmírnych lodí a vesmírnych staníc, či riadiace stredisko v Houstone.

Pri vstupe každý návštevník dostane KARTU KOZMONAUTA s menom a príbehom reálneho kozmonauta, o ktorého vesmírnej misii sa dozvie ďalšie podrobnosti v priestoroch výstavy.
Pre deti je pripravený DETSKÝ NÁUČNÝ CHODNÍK, vďaka ktorému sa nielen zabavia, ale zároveň načerpajú množstvo nových vedomostí. V interaktívnom Cosmocampe, ktorý je súčasťou výstavy si môžete vyskúšať výcvik kozmonautov a zaujímavé 3D-technológie. K dispozícii bude aj audioguide pre dospelých a deti, ktorý si každý návštevník môže stiahnuť do vlastného mobilného aparátu zadarmo.

Výstava sa otvára 1.10. 2022 v Incheba Expo Bratislava, hala B2.

Otváracie hodiny pondelok – nedeľa od 09:00 – 20:00, pokladňa sa zatvára o 18:00, posledný vstup o 18:00.

1. októbra 2022 - 28. februára 2023

Fotografie
Podobné podujatia
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava