Country na sobotu

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Kultúra
Web organizátora:
www.kzp.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: 02 / 68 299 225
Miesto : DK Lúky , 16.11. 2019 o 18:00 h.


Country na sobotu


Kapela Countryfied pôsobí na Slovensku od roku 1996 a jej terajším lídrom je Andrej Hlinka (muzikant, ktorý dovtedy hrával prevažne tradičný bluegrass s kapelou BluegrassExpress). Za vznik skupina vďačí Dušanovi Mikulovi (na začiatku hrával doprovodnú gitaru), ktorý zorganizoval stretnutie Andreja a jeho sestry Moniky s ďalšími dvoma hudobníkmi z modranskej kapely Bukasový masív (Miro Malinovský a Jaro Ozaniak). Krátko po vzniku sa kapela zaradila medzi uznávané country skupiny a svojim výberom repertoáru patrila medzi tie, ktoré dokážu osloviť poslucháčov s najrozmanitejším vkusom. Tvár kapely sa výrazne nemenila len roky pribúdali a s nimi aj rodinné povinnosti. Moniku nahradil spevák a gitarista Bohumil Cabadaj (kedysi člen kapely Tuky Band), ktorý sa postaral o zaradenie komerčného českého Country do repertoáru a dodáva kapele a publiku vždy dobrú a optimistickú náladu.

Na 5-strunové banjo, elektrickú, akustickú gitaru a fúkacie harmoniky hrá Ivan Benkovič, ktorý bol do kapely prizvaný v čase, keď Andrej čakal na narodenie svojej dcérky a po jeho návrate sa už z kapely akosi nevymotal. V súčastnosti sú ďaľšími hosťujúcimi členmi - Milan Šimkovič na bicie a Ramon na dobro. Pre dopyt zo strany poslucháčov tvoria pravažnú časť repertoáru pesničky v štýle českého country a folku, ako napríklad Greenhorns, Fešáci, Michal Tučný, Honza Nedvěd..., no kapela si veľmi rada zahrá aj tradičné bluegrassové skladby a moderné americké country, či dokonca slovenské pop a rockové hity. Multiinštrumentálne schopnosti kapely v kombinácii s hosťovaním rôznych muzikantov robia live koncerty naozaj zaujímavými a pestrými.Treba prísť, vidieť a počuť.

Súčasťou Country na sobotu je i tanečný program - Spoločné tancovanie a výuka westernových tancov, country štvorylky a kovbojskej promenády. Moderátor Palo Hraška  


Meno organizátora: Kultúrne zariadenia Petržalky
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatieKrvavé peniaze
Štúdio L+S, Bratislava
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava