DAGADANA [PL/UA]

Podujatie Bratislava

DAGADANA [PL/UA] in Bratislava

Hudobné zoskupenie už deväť rokov výnimočným spôsobom spája prvky ukrajinskej a poľskej kultúry pomocou džezu, elektroniky či world music. Na najnovšom albume Meridian 68 sa skupina vrátila k dnes už trochu zabudnutej ľudovej hudbe z Poľska a Ukrajiny. Tento album bol najvyššie oceneným poľským albumom v rámci ročného rebríčka World Music Charts Europe.
Účinkujú: Daga Gregorowicz (spev, elektronika), Dana Vynnytska (spev, klavír), Mikołaj Pospieszalski (kontrabas, basgitara, spev) a Bartosz Mikołaj Nazaruk (perkusie).

Dagadana už deväť rokov výnimočným spôsobom spája prvky ukrajinskej a poľskej kultúry pomocou džezu, elektroniky či world music. Debutový album kapely s názvom Maleńka získal uznanie médií a odborníkov pohybujúcich sa na kultúrnom poli, pričom ho tiež podporilo Poľské rádio – 3. program. Tento album tiež získal cenu Fryderyk 2011 (poľské Grammy) v kategórii Album roka – folk/world music. Druhý album Dlaczego nigdy získal tiež nomináciu na ocenenie Fryderyk 2012 v kategórii world music. Aj tretí album Lista do Ciebie zaznamenal veľký úspech v hudobných a literárnych kruhoch.

Na najnovšom albume Meridian 68 sa skupina vrátila k dnes už trochu zabudnutej ľudovej hudbe. Na novom albumu nájdeme tradičné piesne z rôznych regiónov Poľska (o. i. Kurpie a Veľkopoľsko), ľudové ukrajinské a lemkovské piesne, ako aj jednu výnimočnú skladbu nahranú po čínsky. Jadrom nového albumu Meridian 68 sú ľudové ukrajinské a poľské piesne. Východné motívy sú výsledkom stretnutí s neobyčajnými hudobníkmi Hassibagenom z Mongolska a Aiys Songom z Číny, keď bola kapela na návšteve v Pekingu. Meridian 68 bol najvyššie oceneným poľským albumom (#48) v rámci ročného rebríčka World Music Charts Europe – teda výberu najlepších albumov world music, ktorý zhotovili žurnalisti verejných vysielacích staníc v Európe. Získal tiež nomináciu na cenu Fryderyk 2017 v kategórii Album roka hudba koreňov.

Kapela Dagadana od svojho vzniku odohrala takmer 500 koncertov (Rakúsko, Brazília, Bulharsko, Čína, Česko, Indonézia, Francúzsko, Maďarsko, Malajzia, Maroko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rumusko, Singapur, Slovensko, Srbsko, Švédsko, Ukrajina, Veľká Británia).

Dagadana odohrá koncert v Bratislave v zložení Daga Gregorowicz (spev, elektronika), Dana Vynnytska (spev, klavír), Mikołaj Pospieszalski (kontrabas, basgitara, spev) a Bartosz Mikołaj Nazaruk (perkusie).


Vstupné:
8 €
4 € (seniori, študenti a ZŤP) - uplatníte v košíku po výbere vstupeniek v plnej cene


Predpredaj.sk vám umožňuje online nákup vstupeniek na rôzne hudobné, kultúrne, športové a iné podujatia. Vybrať si môžete aj zo širokej ponuky kurzov, adrenalínových zážitkov, výrobkov a služieb. Nezabúdame ani na najmenších, pre ktorých máme v ponuke detské tábory a zaujímavé akcie.

Po zrealizovaní platby si môžete vaše vstupenky vytlačiť na obyčajný kancelársky papier. Vstupenky si môžete zakúpiť aj na niektorom z našich predajných miest.

Miesto konania podujatia: Divadlo Malá scéna STU, Dostojevského rad 7, Bratislava
Vstupenky: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/13695/dagadana
Dátum začiatku podujatia: 26. Februára 2018 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 26. Februára 2018 22:30
Pravdepodobné súradnice: 48.1421N 17.1193E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia DAGADANA [PL/UA] in Bratislava

Meno organizátora: DAGADANA
Fotografie
Podobné podujatia