Dame de Pic / Cie Karine Ponties: Holeulone / tanec / Stanica

Podujatie Žilina

Dame de Pic / Cie Karine Ponties: Holeulone / tanec / Stanica

6. a 7. 10. o 19.00

BELGICKÁ CENA KRITIKY ZA NAJLEPŠIE TANEČNÉ PREDSTAVENIE ROKU 2007.

Uznávaná belgická tanečná skupina Dame de Pic / Cie Karine Ponties sa po vydarenom workshope a predstavení v rámci festivalu Kiosk opäť vracia na Stanicu. Tentokrát v rámci slovenského turné s predstavením HOLEULONE.

Celovečerné tanečné prestavenie HOLEULONE spája pohyb a originálnu techniku animácie belgického ilustrátora Thierry Van Hasselta.

Predstavenie je voľne inšpirované literárnym dielom Daniela Keseyho: Kvety pre Algernon, konkrétne ústrednou postavou románu - Charliem, roztomilým, jednoduchým, nechápavým hrdinom.

Toto kompaktné tanečné predstavenie je ponorom do mentálneho, vnútorného sveta rozrušeného človeka, do jeho dynamického, neustále sa meniaceho rytmu jeho myšlienkových procesov, jeho mrazivo skutočných a fiktívnych spomienok, jeho jednoznačného či zmäteného vnímania sveta. Kritickým okamihom je moment v ktorom sa objaví jeho dvojča - akýsi jeho vnútorný historik-archeológ , tak veľmi jemu podobný, že sa musí pre neho aj sám pre seba stať nutne neznesiteľným...

Dvaja tanečníci bojujúci navzájom a zároveň sami so sebou. Komplexnosť a intimita ich vzťahu sa premieta do nielen ich vyčerpávajúcej fyzickosti, ale tiež do silných animovaných obrazov, s ktorými často splývajú počas celého predstavenia.

Koncepcia a choreografia / Karine Ponties
Performeri / Eric Domeneghetty, Jaro Viňarský
Umelecká spolupráca a animovaný film / Thierry Van Hasselt
Svetelný dizajn / Florence Richard
Pôvodná hudba / Dominique Pauwels
Scénografia / Wilfrid Roche
Text / Mylène Lauzon, Eric Domeneghetty
Technická réžia / Guillaume Fromentin

Produkcia : Dame de Pic / Cie Karine PontiesKoprodukcia : Théâtre Les Tanneurs, LOD (Belgium), Centre Chorégraphique National d’Orléans – direction Josef Nadj, l'Echangeur de Fère-en-Tardenois, le 3 bis f., lieu d’arts contemporains (France), Ponec Divadlo (Czech Republic).S podporou LesBrigittines, Service de la danse de la Fédération Wallonie-Bruxelles and Wallonie-Bruxelles International.

Ďalšími spoluorganizátormi slovenského turné sú SKOK! / Záhrada – Centrum nezávislej kultúry a Tabačka Kulturfabrik.

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 6. Októbra 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Októbra 2016 21:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Dame de Pic / Cie Karine Ponties: Holeulone / tanec / Stanica

Fotografie
Podobné podujatia