DARKNESS POSITIVE

Podujatie Rimavská Sobota

DARKNESS POSITIVE

Pozývame Vás v stredu, 1. 9. o 20.00 hod. na nádvorie Čierneho orla na záverečný koncert Sobotského jazztivalu. Mladí Martinčania z kapely DARKNESS POSITIVE oslovujú publikum nekompromisnou modernou hudbou s vlastnou tvárou a názorom so žánrovým presahom do jazzu, funku, či reggae. Darkness positive vystupujú vo štvorici Šimon Švidraň / gitara a spev, Adrián Simonides / basgitara a Matej Richtarčík / bicie a sampler a Matej Novák (sax). Vstupné: 10 €. Predaj vstupeniek v MsKS a online na www.kulturars.sk.

Hoci sú chalani hudobníkmi už viac než desať rokov, spolu hrávajú len od augusta roku 2012. Ich nový singel prináša svieži a drzý zvuk moderného jazzu s textami reflektujúcimi stav súčasných vzťahov a životného štýlu mladej generácie. Koncom minulého roka vydali svoj druhý album. Jeho názov ‚?‘ symbolicky naznačuje, že opäť ide o nahrávku plnú prekvapení. V Radio_Head Awards mal nominácie na album aj skladbu roka.

Citeľný je zvukový aj osobnostný posun, ale Šimon Švidraň, Adrián Simonides a Matej Richtarčík stále ostávajú sami sebou. Sú plní humoru, sebairónie, spievajú súčasným jazykom a hrajú jednoducho všetko, čo ich baví. Od metalových riffov až po saxofónové sóla, jazz-funk či reggae.
Pôvodne pätica mimoriadne talentovaných inštrumentalistov začínala s priamočiarym džezom, aby ho postupne pretvorila do vlastného žánru, ktorý označuje aj ako antisystémový pop. Ich tvorbu už ocenili napríklad David Koller či undergroundový virál Bert & Friends. S obidvomi odohrali niekoľko koncertov a okrem toho vystúpili na Besede u Bigbítu, festivaloch Sharpe, Soundgarden, Tužina Groove a ďalších. Koncert je súčasťou 4. ročníka Sobotského jazztivalu, ktorý z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, SOZA a Sociálny a kultúrny fond SOZA.

20:00 – 21:15

10 eur

Fotografie
Podobné podujatia
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Dom kultúry , Rimavská Sobota
muzikál KUBO - Rimavská Sobota
Overené podujatiemuzikál KUBO - Rimavská Sobota
Dom kultúry , Rimavská Sobota
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom