Dave Brannigan + Porcelaine People

Podujatie Trenčín

Dave Brannigan + Porcelaine People @Klub Lúč - TN

Porcelaine People je pětičlenná indie bandička milující alternativu rocku i elektroniky hrající pospolu od roku 2010. Musicserver.cz jejich tvorbu jednou označil jako "kid-a-rock" podle názvu alba "Kid A" kapely Radiohead, a zároveň kluky zařadil v roce 2011 mezi TOP10 indie kapely v ČR za měsíc červen. Po několika úspěších v talentových soutěžích, třech eponymních počinech ("EP" 2010, "Scrapes" 2011 a "Minimal Life" 2012) přišlo tzv. období sucha a stagnace, ovšem s rokem 2014 se kapela opět drala na pomyslný hudební povrch a vydala singl "If This Bed Could Talk". Začátkem roku 2015 se narodilo další EPčko "Flying Circus", které však bohužel předznamenávalo nenávratný konec. Každý se rozprchnul někam, na PPčka nezbyl čas, ba možná ani chuť.

Chuť i čas se však vrátili ve 2017ce. Trojička nejmenovaných (Domek, Slon a Chopper) nenechali Porcelány uhnít kdesik v pomyslné bažině a přibrali k sobě náruživého kytaristu Vasiliose Chaleplise a bubeníka mnoha "tváří" Marcyna Hampela. V létě '17 kluci (ne)mocně zkoušeli a se staronovým matrošem to od podzimu odpálili znova.

Diskografie:
EP 2010 a Scrapes [EP 2011] z produkce Martina Žáka alias Žika (Home Recording Studio Žik)
Minimal Life [EP 2012] z produkce Michala Febera (Apatheia)
Singl If This Bed Could Talk [2014] opět z produkce Home Recording Studio Žik
The Flying Circus [EP 2015] z produkce Łukasze Febera (Nebe) a studia Plesná, mix a mastering: bratři Balcárkové z Light & Love

-----------------

Dave Brannigan je indie-rocková formácia zo Žiliny. Bola nominovaná na minuloročných Radio_Head Awards v kategórii OBJAV ROKA. Reprezentovala Slovensko na 25. ročníku najväčšieho stredoeurópskeho festivalu SZIGET. Taktiež je súčasťou celosvetového projektu Balcony TV a relácie Pohoda_FM live.
Minulý rok vydala svoj debutový album, ktorý nesie názov YOUNG CREATURES. Tvorí ho prierez celej 5 ročnej tvorby. Album obsahuje 11 skladieb, z ktorých takmer polovica sú novinky, no nájdete tu aj piesne, s ktorými začínali svoje pôsobenie na slovenskej alternatívnej scéne. Album bol zaradený aj v longliste tohtoročných Radio_Head Awards v kategórii DEBUT ROKA. Môžete si ho vypočuť na všetkých streamingových hudobných službách.
Kapela v súčasnosti pracuje na novej tvorbe, ktorú plánuje postupne v priebehu roka odkrývať fanúšikom. Či už na ich energických koncertoch, alebo prostredníctvo singlov.

Ukážky tvorby:
https://www.youtube.com/watch?v=VQGbhXFQeNY - NOVINKA
https://www.youtube.com/watch?v=25jSdm3OrZ4
https://www.youtube.com/watch?v=fQXMdKruARg

Celý album Young Creatures online:
https://open.spotify.com/album/0TPvk1z3dDHPmRQmF2lRLD
http://www.deezer.com/en/album/43342401
https://itunes.apple.com/us/album/young-creatures/1249799542

Viac sa o kapele dozviete na nasledujúcich odkazoch:
http://davebrannigan.com
https://www.facebook.com/davebranniganband
https://www.youtube.com/user/davebranniganband
https://www.instagram.com/davebranniganband/

Miesto konania podujatia: Klub Lúč, Kniežaťa Pribinu 3, Trenčín
Dátum začiatku podujatia: 6. Apríla 2018 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Apríla 2018 00:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8955N 18.0392E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Dave Brannigan + Porcelaine People @Klub Lúč - TN

Meno organizátora: Dave Brannigan
Fotografie
Podobné podujatia