Deň bryndze 2022

Podujatie Zvolen

Deň bryndze

Jedinečné podujatie svojho druhu na Slovensku. Spojenie folklóru, tradičných ľudových remesiel a tradičných slovenských potravín.

Keďže v máji začína sezóna PRAVEJ OVČEJ BRYNDZE, otvárame ju na Podpoľaní podujatím DEŇ BRYNDZE v spojení s trhom plemenných baranov. Na tomto podujatí sa môžete nielen zabaviť a oddýchnuť si, ale aj podporiť slovenských chovateľov oviec a spracovateľov ovčieho mlieka, nakúpiť poctivé ovčie výrobky priamo od prvovýrobcov a podporiť tak myšlienku PROPAGOVAŤ A PODPOROVAŤ PRODUKCIU A SPOTREBU TRADIČNÝCH SLOVENSKÝCH POTRAVÍN BRYNDZE, JAHŇACINY A BARANIHY.

Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program v podaní folklórnych súborov z celého Slovenska. V priebehu dňa Vám predvedie svoje kuchárske umenie známy executive chef ĽUBOMÍR HERKO ako aj Habovci zo známej TV relácie o varení. O zábavu sa postarajú FS DETVA, FS POĽANA, TROMBITÁŠI, DFS RATOLESŤ, ZUŠ OČOVÁ. Programom Vás bude sprevádzať OĽGA ZÁBLACKÁ a ŠTEFAN ČREP. Môžete si zasúťažiť v jedení bryndzových halušiek či pozrieť ukážku ťahania syrových nití. Počas celého dňa si budete môcť zakúpiť nielen pravú májovú bryndzu ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty priamo od chovateľov oviec z rôznych kútov Slovenska. Pre malých i veľkých návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program – zábavné atrakcie pre deti, trh tradičných remeselných výrobkov a produktov, ukážky spracovania ovčieho mlieka, strihanie oviec tradičné verzus strojové, ukážky spracovania ovčej vlny a kože a mnoho ďalšieho....

Budeme radi, keď prijmete naše pozvanie a spolu otvoríme bryndzovú sezónu!

10:00

Fotografie
Podobné podujatia