Deň otvorených dverí na Súkromnej strednej umeleckej škole animovanej tvorby

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Podujatia pre deti, Prednášky, besedy, kurzy
Web podujatia:
www.uat.sk/index.html
Web organizátora:
www.uat.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: uat@uat.sk, slovak@uat.sk, pr@uat.sk,

SSUŠ animovanej tvorby na Vlasteneckom námestí 1 v  Bratislavskej Petržalke vás pozýva na Deň Otvorených Dverí 5.12. od 8 -17 hod. Budete sa môcť prejsť po celom areáli školy, vstúpiť do jednotlivých učební a rozprávať sa s fundovanými pedagógmi, odborníkmi z praxe - filmového, grafického, fotografického a odevného priemyslu. Škola má 5 študijných odborov: Animovaná tvorba, Grafický dizajn, Fotografický dizajn, Odevný dizajn a Obrazová a zvuková tvorba - kamera, zvuk, strih. Svetovou raritou školy je učebňa Motion capture (Mocap), v ktorej sa študenti animovanej tvorby učia pracovať so špičkovou technológiou prenášania pohybu hercov oblečených v čiernych oblekoch s reflexnými bodmi pomocou dvadsať kamerového systému do programu Blade, kde sa pohyb zaznamenáva. Táto technológia je využívaná vo filmovom priemysle, aj pri vývoji počítačových hier. 

SSUŠ animovanej tvorby je mimoriadne dobre technicky vybavená. Okrem už spomínanej učebne MOCAP, kde sa pravidelne zabezpečujú školenia pedagógov anglickou firmou VICON, ktorá špeciálne vyrába uvedenú technológiu pre filmový priemysel, má škola špičkovou technológiou vybavených 17 odborných učební, 3D Scanner, v troch učebniach sú Cintiqy, tablety na kreslenie pre každého študenta zvlášť a výuka softvérov prebieha pomocou digitálnych projektorov, čo uľahčuje pedagogický proces.

V učebni Odevného dizajnu sa študenti učia kompletnú technológiu odevnej tvorby. Realizujú aj historický kostým - od skíc podľa reprodukcie kostýmu na obraze, cez strih až po ušite kostýmu so všetkými detailami a ozdobami ktoré ku danému odevu patria. Minulý rok sa študenti inšpirovali počítačovými hrami a na UAT fashion 2017, ktorý organizuje škola každoročne v rámci Animofestu sa na módnej prehliadke prezentovali s krásnymi kostýmami Asasínov.

Študenti po ukončení školy sú pripravení pracovať v slovenských a zahraničných firmách a iných médiách. Tí najlepší pokračujú v štúdiu na vysokých školách - Vysoká škola muzických umení (odbor Animovaná tvorba, Kameramanská tvorba a fotografia, Strihová skladba, Bábkarská tvorba - scénografia,...), Vysoká škola výtvarných umení (odbor Grafika a iné médiá, Fotografia a nové médiá, Grafický dizajn, Priemyselný dizajn, Intermédiá a multimédiá,...), Fakulta architektúry STU (odbor Dizajn výrobkov), pedagogické fakulty, fakulty masmediálnej komunikácie (Trnava, Nitra), Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK (katedra počítačovej grafiky a spracovania obrazu…), Fakulta elektroniky a informatiky STU (katedra informatiky) a na vysokých školách podobného zamerania v zahraničí (napríklad: Praha, Zlín, Brno, Ostrava,...).

Mgr. Viera Zavarčíková, zriaďovateľka a  generálna riaditeľka
SSUŠ animovanej tvorby a Akadémie filmovej tvorby a multimédií

www.uat.sk

Ako nás nájdete : MHD

88,83,84,99 /autobusy/ - zastávka Jungmanova - budova školy stojí cca 300m od zastávky

95,97, /autobusy/, 1,3, /električky/ - zastávka Farského, pri TPD, 500m od školy

Meno organizátora: Mgr.Viera Zavarčíková, GR a zriaďovateľka školy
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatieKrvavé peniaze
Štúdio L+S, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava