Detská Stanica: Cesta do fantázie

Podujatie Žilina

Detská Stanica: Cesta do fantázie

Animovaný film režiséra Hajao Mijazakiho ovenčený Oskarom, v českom dabingu, 124 min.

Cesta do fantázie je dobrodružná snímka, kde sa neodohrávajú boje, hlavná postava nemá nadprirodzené schopnosti ani sa tu neháda dobro so zlom. Rozprávanie o desaťročnom dievčatku, ktoré sa ocitne v čarovnom meste duchov, bôžikov a strašidiel, sa obíde bez schém a prvoplánových atrakcií sezónnych animovaných hitov. Naopak, divákov každého veku pohltí unikátnou víziou autora, vďaka ktorej každý záber dýcha čarovnosťou, hravosťou, nápaditosťou, ale aj melanchóliou a emotívnosťou.

Hajao Mijazaki (1941)
Je jedným z najslávnejších a najuznávanejších tvorcov anime – japonského animovaného filmu. Vyštudoval politológiu a ekonomiku, k práci animátora sa dostal, keď v roku 1963 získal prácu v animačnom štúdiu Toei Animation. Na svojom konte má nielen animované filmy, ale aj niekoľko japonských komiksov manga. Jeho film Princezná Mononoke (1997) sa stal v Japonsku krátko po svojom uvedení najziskovejším filmom v histórii. Dočasne ho zosadil z trónu film Titanic – kým neprišla Cesta do fantázie (2001). Prischlo mu prirovnanie Walt Disney japonskej animácie.

Vstupné: 3,00 € / osôbka alebo osoba od 3 rokov, z dvojice rodičov jeden neplatí.
Obmedzená kapacita hľadiska, svoje vstupenky si prosím rezervujte: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 22. Októbra 2016 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 22. Októbra 2016 19:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Detská Stanica: Cesta do fantázie

Fotografie
Podobné podujatia