DFS Lúčka a hosť FS Magura

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Kultúra, Zvyky a tradície
Web organizátora:
www.kzp.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: 02/ 68 299 225
Miesto : DK Zrkadlový háj , 17.05. 2019 o 18:00 h.


DFS Lúčka a hosť FS Magura


folklórne vystúpenie súborov LÚČKA a MAGURA

DFS Lúčka každoročne už 15 rokov organizuje predstavenie DFS Lúčka a hosť. Toto predstavenie je divácky veľmi atraktívne a žiadané predstavenie, čo potvrdzuje aj fakt, že máme vždy vypredané hľadisko v Dome kultúry Zrkadlový háj. Týmto už tradičným vystúpením chceme deťom ponúknuť ocitnúť sa na jednom javisku spoločne s popredným folklórnym súborom zo Slovenska. A zároveň ponúknuť divákovi atraktívne predstavenie s popredným folklórnym súborom. Tento rok sme si pozvali folklórny súbor Magura z Kežmarku.

FS Magura - Folklórny súbor Magura z Kežmarku bol založený v roku 1954. Patrí  medzi najstaršie a najznámejšie súbory na Slovensku. Zameriava sa na vyhľadávanie, uchovávanie a scénické spracovanie ľudových piesní, hudby a tancov predovšetkým goralskej oblasti regiónu Spiš. Vo  svojom repertoári má však aj piesne a  tance aj z iných regiónov Slovenska ako Šariš, Zemplín a Podpoľanie. Súbor sa pravidelne zúčastňuje mnohých významných  festivalov doma i v zahraničí. Počas svojho aktívneho pôsobenia uskutočnila Magura okolo 3000 vystúpení, a vyše 90 zahraničných zájazdov, takmer vo všetkých štátoch Európy. Súbor tvorí samostatná hudobná a tanečná zložka. Činnosť súboru zabezpečuje občianske združenie Klub priateľov Magury (KPM). Vďaka nadšeniu a elánu všetkých členov tento kolektív mladých ľudí svojou činnosťou, najmä vystúpeniami doma i v zahraničí, prináša radosť a potešenie všetkým priaznivcom ľudového umenia.

DFS Lúčka - Detský folklórny súbor Lúčka bol založený v roku 1985 v bratislavskej Petržalke. Nacvičuje tu počas roka 100 chlapcov a dievčat vo veku od 5 do 17 rokov. Nácviky majú dva až tri krát do týždňa. Súbor má naštudovaný celovečerný program pozostávajúci  z piesní a tancov z oblasti Liptova, Záhoria, Horehronia a Terchovej. Počas svojej existencie súbor absolvoval už viac ako 600 vystúpení doma i v zahraničí. Z tých najzaujímavejších môžeme spomenúť účinkovanie súboru na folklórnych festivaloch vo Východnej, na Myjave, v Prešove a iných. Z mnohých regiónov Slovenska sme sa zamerali hlavne na oblasť Liptova, Záhoria, Horehronia a Terchovej. Tanečnou formou sa snažíme spracovať a zachovať pre ďalšie generácie piesne, tance a ľudové zvyky z týchto regiónov. Zároveň sa však súbor stará o voľný čas, kultúrne vyžitie a do určitej miery aj o výchovu aspoň malej skupiny bratislavských detí.

Meno organizátora: Kultúrne zariadenia Petržalky
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatieKrvavé peniaze
Štúdio L+S, Bratislava
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava