Diskusia: Koľko kríz prežije EÚ?

Podujatie Bratislava

Diskusia: Koľko kríz prežije EÚ?

V Európe momentálne zažívame ekonomické oživenie a obdobie rastu, hoci nízkeho. Prekonali sme v Európe definitívne ekonomickú krízu? Prežije menová únie bez politickej únie a fiškálnej únie s prerozdeľovacími transfermi? Bude sa prehlbovať rozpor medzi tzv. “severom“ a „juhom“ v EÚ?

Prečo sme sa v EÚ rozdelili v pohľade na migračnú krízu na „západ“ a „východ?“ Po rokoch jasného konsenzu Strednej Európy, že chce byť súčasťou Západu nastal protipohyb a západná príslušnosť býva z úst najvyšších politických predstaviteľov stredoeurópskych štátov spochybňovaná. Je Európa schopná zvládnuť masívne migračné vlny a bude schopná dohodnúť sa na riešeniach krízy?

Porazení globalizácie sa začali čoraz hlasnejšie ozývať vo voľbách. V USA sa chystajú voliť Donalda Trumpa za prezidenta, vo Francúzsku Národný Front Marine Le Pen alebo v Poľsku stranu Právo a spravodlivosť. Kto je víťazom a kto porazeným prehlbujúcej sa globalizácie ?

Žijeme v dobe, ktorá sa nazýva aj „postpravdivá“ alebo „postfaktická.“ Ľudia sa v referende o členstve Veľkej Británie v EÚ rozhodovali aj na základe preukázateľných lží. Donald Trump šokuje celý svet svojimi demagogickými výrokmi, ktorými neváha poprieť, čo v minulosti sám povedal a zdá sa, že veľkej časti voličov to neprekáža. Záleží ešte v politike na pravde? Aký vplyv majú sociálne siete na demokraciu? Bude pokračovať úpadok tradičných médií a nárast rôznych konšpiračných zdrojov informácií?


Našimi hosťami budú:
Iveta Radičová, sociologička a bývalá premiérka SR
Tomáš Sedláček, ekonóm (ČR)
Vladimír Vaňo, ekonóm
Michal Vašečka, sociológ

Miesto konania podujatia: Crowne Plaza Bratislava, Hodzovo Namestie 2, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 10. Novembra 2016 17:30
Dátum ukončenia podujatia: 10. Novembra 2016 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1475N 17.1082E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Diskusia: Koľko kríz prežije EÚ?

Fotografie
Podobné podujatia
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava