DNI ZELÁ V STUPAVE 2019

Podujatie Stupava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Varenie, Gastronómia, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Stupava

DNI ZELÁ V STUPAVE 2019

OKTÓBER – Už viac ako dvadsať rokov patrí prvý októbrový víkend kapuste (po záhorácky zelé). Dni zelá v Stupave dlhodobo patria medzi najväčšie festivaly na Záhorí, každoročne prilákajú tisíce návštevníkov. Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovávanie tradícií regiónu Záhorie, propagácia tradičného pestovania a spracovania kapusty, prezentácia miestnych súborov, združení, kultúrnych pamiatok a v neposlednom rade aj miestnych kulinárskych špecialít. V roku 2017 získalo "Stupavské zelé" chránenú značku pôvodu na úrovni Európskej únie.
Každoročnou súčasťou bohatého programu je trojdňový Remeselnícky jarmok a výstava ovocia a zeleniny s názvom Úroda. Obľúbené sprievodné podujatie pre návštevníkov je aj varenie kapustnice „My varíme ze zelá“. Kultúrny program je zameraný na všetky vekové skupiny, ponúka množstvo súťaží, atrakcií, gastronomických variácií regionálnych jedál a živých koncertov. Bohatý trojdňový program končí v nedeľu slávnostným ohňostrojom.

MY VARÍME ZE ZELÁ
Milé občianske združenia! Tento rok máte možnosť prihlásiť sa do súťaže vo varení kapustnice počas podujatia Dni zelá 2019. Súťažiť sa bude v sobotu, t.j. 5.10.2019 na lúke za kultúrnym domom. Viac informácii o súťaži, podmienky a prihlášku nájdete tu: my varíme ze zelá
Prihlášky prijímame do 13.9.2019 v Mestskej knižnici Ruda Morica na adrese: Hlavná ulica č. 90/A, 900 31 Stupava.


DYŇOVÉ STRAŠIDIELKA
Výstavu dyňových strašidiel si môžete pozrieť počas Slávností kapusty od 4. do 6.10.2019 v areáli Sedliackeho dvora.
Materské školy si môžu svoje strašidielka prísť naaranžovať vo štvrtok t.j. 3.10.2019 od 10:00 do 12:00 hod. a žiaci ZŠ od 14:00 do 18:00 hod.
Svoje umelecké diela môžete priniesť ku kultúrnemu domu na Agátovej ulici.

Fotografie
Podobné podujatia
STAVANIE MÁJE
Overené podujatieSTAVANIE MÁJE
Sedliacky dvor , Stupava