DRACULA 30.9.2022

Podujatie Bratislava

DRACULA

Príbeh o najznámejšom upírovi všetkých čias ako pocta legendárnemu čierno-bielemu filmovému spracovaniu z roku 1931 po prvýkrát na slovenskom javisku!

Legendárny Dracula sa dočkal mnohých knižných, filmových, televíznych a divadelných spracovaní. Naša inscenácia je poctou kultovému čierno-bielemu filmu z roku 1931, v hlavnej úlohe s ikonickým Bélom Lugosim a prináša jedinečný vizuálny zážitok.
Gróf Dracula sa zo svojho sídla v Transylvánii sťahuje do carfaxského opátstva v blízkosti Londýna. Ako príťažlivý gentleman prenikne do vyššej spoločnosti, nadväzuje kontakt s doktorom Sewardom, no najmä s jeho dcérou, mladou Minou a jej priateľkou Lucy. Cez deň odpočíva v zemi, ktorú si doniesol zo svojho rodného Rumunska a v noci sa vydáva na lov. Bez krvi totiž neprežije a bude len vegetujúcim starcom. Sila Draculu je veľká a preto je do Carfaxu povolaný Abraham Van Helsing, odborník na boj s neživými, teda upírmi.

Hrajú
GRÓF DRACULA SÁVA POPOVIČ RENFIELD ROBERT ROTH MINA SEWARD BRONISLAVA KOVÁČIKOVÁ VAN HELSING JÁN JACKULIAK JONATHAN HARKER MICHAL REŽNÝ DR. SEWARD JÁN GREŠŠO LUCY WESTERN / UPÍRKA SÁRA POLYÁKOVÁ MARTIN / RUMUN / KAPITÁN GREGOR HOLOŠKA UPÍRKA / SLÚŽKA / UVÁDZAČKA ALŽBETA KRÁLIKOVÁ VLK / NÁMORNÍCI ANDREJ KOVÁČ, ALEXANDER MAĎAR

19:00

Fotografie
Podobné podujatia
JÁNOŠÍK
Overené podujatieJÁNOŠÍK
Divadlo Nová scéna, Bratislava
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
TAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 16:00
Overené podujatieTAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 16:00
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
TAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 10:00
Overené podujatieTAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 10:00
Dom kultúry Ružinov, Bratislava