DRACULA 9.9.2022

Podujatie Bratislava

DRACULA

Príbeh o najznámejšom upírovi všetkých čias ako pocta legendárnemu čierno-bielemu filmovému spracovaniu z roku 1931 po prvýkrát na slovenskom javisku!

Legendárny Dracula sa dočkal mnohých knižných, filmových, televíznych a divadelných spracovaní. Naša inscenácia je poctou kultovému čierno-bielemu filmu z roku 1931, v hlavnej úlohe s ikonickým Bélom Lugosim a prináša jedinečný vizuálny zážitok.
Gróf Dracula sa zo svojho sídla v Transylvánii sťahuje do carfaxského opátstva v blízkosti Londýna. Ako príťažlivý gentleman prenikne do vyššej spoločnosti, nadväzuje kontakt s doktorom Sewardom, no najmä s jeho dcérou, mladou Minou a jej priateľkou Lucy. Cez deň odpočíva v zemi, ktorú si doniesol zo svojho rodného Rumunska a v noci sa vydáva na lov. Bez krvi totiž neprežije a bude len vegetujúcim starcom. Sila Draculu je veľká a preto je do Carfaxu povolaný Abraham Van Helsing, odborník na boj s neživými, teda upírmi.

Hrajú
GRÓF DRACULA SÁVA POPOVIČ RENFIELD ROBERT ROTH MINA SEWARD BRONISLAVA KOVÁČIKOVÁ VAN HELSING JÁN JACKULIAK JONATHAN HARKER MICHAL REŽNÝ DR. SEWARD JÁN GREŠŠO LUCY WESTERN / UPÍRKA SÁRA POLYÁKOVÁ MARTIN / RUMUN / KAPITÁN GREGOR HOLOŠKA UPÍRKA / SLÚŽKA / UVÁDZAČKA ALŽBETA KRÁLIKOVÁ VLK / NÁMORNÍCI ANDREJ KOVÁČ, ALEXANDER MAĎAR

19:00

Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
JÁNOŠÍK
Overené podujatieJÁNOŠÍK
Divadlo Nová scéna, Bratislava
FRIDA - MAĽOVAŤ A MILOVAŤ
Overené podujatieFRIDA - MAĽOVAŤ A MILOVAŤ
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
TAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 10:00
Overené podujatieTAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 10:00
Dom kultúry Ružinov, Bratislava