Dubnická noc literatúry 2022

Podujatie Dubnica nad Váhom

Dubnická noc literatúry 2022

 

Podujatie, ktoré organizujeme už po tretí raz, sa po prvýkrát uskutoční kompletne na pôde našej knižnice. Na dvoch pódiách v záhrade a jednom v interiéri zažijú literatúru zblízka tí najmenší, ale aj dospelí návštevníci. Bohatý program vyvrcholí koncertom a čítačkou z dielne dubnických tvorcov.

 

Program:

 

Divadlo TUŠ – Kozliatka / 15.30 / Dve kamarátky s veľkou fantáziou, dve masky a dvojica rozprávok o kozliatkach – poslušných aj neposlušných. Divadlo TUŠ zahrá interaktívne predstavenie pre všetky deti a ich rodičov.

 

Emma Martináková číta Malú princeznú / čítanie zo známej knihy pre deti od Jána Uličianskeho

 

Tvorivé dielničky pre šikovné rúčky / jednoduché a kreatívne nápady, pri ktorých sa zabavia a niečo nové naučia nielen deti

 

Milan Kališ / 16.30 / Dubnický románopisec si zoberie na mušku dvojicu slávnych autorov - Milana Kunderu a Michela Houellebecqa, a skúsiť zistiť, ktorý z nich je väčší romantik. Populárna prednáška pre všetkých priaznivcov literatúry.

 

Dado Nagy / 17.30 / Rozprávanie sa o živote a svete písaného slova s vášnivým čitateľom, moderátorom, organizátorom podujatí a snáď najznámejším priaznivcom kníh na Slovensku.

 

Zuzana Mikulcová band / 19.00 / Kapela okolo niekdajšej „novej tváre slovenského džezu“ Zuzany Mikulcovej predstaví svoju tvorbu na rozmedzí pop-soulu a elektroniky. Príďte na skvelý koncert do našej záhrady.

 

My deti zo stanice ZOO / 20.30 / Západný Berlín, 70. roky. Mladá heráčka Christiana rozpráva svoj neuveriteľný príbeh, v netradičnom literárnom čítaní z dielne dubnických tvorcov ho môžete prežiť aj vy. Jediné z podujatí, ktoré sa uskutoční v interiéri knižnice.

 

Sprievodné podujatia:

 

Letný knihovrat / prines knihu, ktorú už nebudeš čítať, no o ktorej si myslíš, že by si ju rád prečítal niekto iný, a vymeň si ju za iný zaujímavý titul.

 

Napíš haiku / poznáš túto zaujímavú formu tradičnej japonskej poézie? Napíš svoje haiku priamo v knižničnej záhrade!

 

Knižnica pre každého – staň sa naším čitateľom a zapíš sa v deň podujatia zdarma

 

Káva a relax v záhrade

 

 

Príďte k nám na ochutnávku literatúry, poseďte si v príjemnom prostredí našej záhrady s dobrým nápojom a zažite začiatok leta vo festivalom duchu.

 

11.6.2022 od 15.30 v mestskej knižnici v Dubnici nad Váhom, vstup voľný

Meno organizátora: Mestská knižnica
Fotografie
Podobné podujatia
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne
Bošany Summer Fest 2024
Overené podujatieBošany Summer Fest 2024
Futbalový štadión OFK, Bošany