Dúhový PRIDE Bratislava 2017

Podujatie Bratislava

Dúhový PRIDE Bratislava 2017

V roku 2017 sa bude konať už 7. ročník tradičného festivalu Dúhový PRIDE Bratislava. Nadväzuje tak na myšlienku podobných sprievodov po celom svete, že všetci ľudia sú si rovní bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu alebo rodovú identitu. Je farebnou prechádzkou po Bratislave, počas ktorej sa k LGBTI ľuďom pridávajú ich rodiny, priatelia, kolegovia a známi, aby ukázali, že ide o úplne bežných ľudí na Slovensku, ktorí chcú mať rovnakú šancu ako všetci ostatní udržať si zdravie, ísť si za šťastím, zarobiť si na živobytie, byť v bezpečí vo svojej krajine a starať sa o tých, ktorých milujú.

K hlavným cieľom PRIDE preto patrí:
1. Zviditeľnenie komunity LGBTI ľudí (lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych ľudí), ktorí chcú mať rovnakú príležitosť na šťastný život ako všetci ostatní.
2. Upozornenie na prekážky, ktoré LGBTI ľudia zažívajú a ponúknuť riešenia.
3. Uzákonenie partnerských zväzkov ľudí rovnakého pohlavia, aby mohli žiť svoj život dôstojne, bezpečne a v núdzi sa o seba navzájom postarať.

~~~~~~~~~~~
ENGLISH:

Rainbow PRIDE Bratislava 2017 is coming back to the streets of the capital city. Already the 7th year of traditional festival Rainbow PRIDE Bratislava will take place on August 19th 2017 on the Hviezdoslavovo square in Bratislava. Colorful walk through the center of Old Town, will again follow up the idea of analogical events around the world, when LGBTI people are joined by their families, friends, colleagues and acquaintances.

Miesto konania podujatia: Hviezdoslavovo námestie, Hviezdoslavovo námestie 1, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 19. Augusta 2017 13:00
Dátum ukončenia podujatia: 19. Augusta 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1418N 17.1081E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Dúhový PRIDE Bratislava 2017

Meno organizátora: Duhovy PRIDE Bratislava
Fotografie
Podobné podujatia