Dvojitý milenec (L'amant double)

Podujatie Kežmarok

Dvojitý milenec (L'amant double)

Psychoerotický triler o mladej žene, jej psychoterapeutovi a jeho jednovaječnom dvojčati.

Chloé, mladá krehká žena so sklonmi k depresiám, začne dochádzať na psychoterapiu a bezhlavo sa zamiluje do svojho psychológa Paula. Po tom, ako spolu milenci začnú bývať, začne Chloé zisťovať, že v Paulovej minulosti niečo nehrá, až objaví existenciu jeho jednovaječného dvojčaťa.

Prečo Paul pred všetkými skrýva, že má brata? Aké dávne tajomstvo je spojuje a rozdeľuje? A ide skutočne o dvojča, alebo iba o premyslené klamstvo, ktorým sa Paul snaží zakryť druhý život svojho temnejšieho ja?

Erotikou presýtený triler z dielne skúseného francúzskeho režiséra Françoisa Ozona je premyslenou filmárskou poctou legendárnym snímkam ako Rosemary má dieťatko, Príliš dokonalá podoba alebo Základný inštinkt.

Dráma/triler, Francúzsko/Belgicko, 2017, 107 min, v pôvodnom znení (francúzsky) s českými titulkami.

Réžia a scenár: François Ozon. Kamera: Manuel Dacosse. Hudba: Philipper Rombi. Strih: Laure Gardette. Hrajú: Marine Vacth, Jérémie Reiner, Jacqueline Bisset, Myriam Boyer a ďalší.

FRANCOIS OZON (1967)
Vyštudoval filmovú vedu na Université de Paris 1 a potom absolvoval réžiu na parížskej filmovej škole La Fémis (1990 – 1993). Už jeho rané krátke filmy vynikali filmárskou inteligenciou a provokatívnymi námetmi. Záľubu v porušovaní tabu ďalej rozvinul v celovečerných filmoch, akcentujúcich delikátne témy (neformálny pohľad na sexualitu, anatómia intímnych rodinných a iných medziľudských vzťahov a pod.). Príznačný pre Ozonov režijný rukopis je ironický humor, motív tajomstva, fascinácia rafinovaným ženským svetom a prenikavý i citlivý psychologický pohľad do vnútra hlavných (väčšinou ženských) postáv.

Distribútor: Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK)
Formát: DCP 2D
Prístupnosť: MN
Vstupné: 4 €, s klubovým preukazom 3 €

Miesto konania podujatia: Filmový klub Iskra Kežmarok, Hlavné námestie 3, Kežmarok
Dátum začiatku podujatia: 26. Februára 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Februára 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 49.1355N 20.4301E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Dvojitý milenec (L'amant double)

Meno organizátora: Filmový klub Iskra Kežmarok
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.