EKOTOPFILM 2016

Podujatie Ružomberok

EKOTOPFILM 2016

43. ročník medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji.

Program:
17:00 Špinavé zlato /DE, 29 min.,ČD/
V obchode so zlatom má Švajčiarsko vedúce postavenie na trhu. Štyri najväčšie rafinérie zlata sú práve vo Švajčiarsku. Hlavným obchodným argumentom je záruka, že zlato pochádza z nespochybniteľných zdrojov. Ale pochybnosti stále sú. Peru je jedným z najdôležitejších dodávateľov zlata pre švajčiarske rafinérie. Aký pochybný je vlastne celý medzinárodný biznis zo zlatom? 

17:35 Jedovaté podozrenie /DE, 45min,SD/
Ethoxyquin je konzervant používaný v krmivách, ktorý sa dostáva do ľudského organizmu cez mäso, ktoré konzumujeme. Vplyvy tejto látky nie sú dobre známe. Ale to, čo doposiaľ vieme, je alarmujúce. Špeciálny test, ktorý je unikátny a jedinečný, dokazuje prítomnosť tejto chemickej látky v materskom mlieku a ľudskom tukovom tkanive. Ďalšia štúdia dokazuje, že poškodzuje genetický materiál. A čo si o tom myslia úrady a výrobcovia krmív?

18:30 Diskusia

19:15 Ako sa zrodil prales /AT, 52 min., SD/
Film, ktorý vznikal tri roky, odhaľuje veľmi zložité partnerské vzťahy medzi rastlinami, hmyzom a živočíchmi, ako aj evolučnú kreativitu a inteligenciu stromov. Úžasné zábery nás prenesú hlboko do odľahlých lesov rakúskeho národného parku Kalkalpen. Je to najrozľahlejšia divočina v Alpách. Človekom nerušená divoká príroda je už takmer štvrť storočia v rukách dramatického cyklu rastu a rozkladu, ktorý neochvejne vládne tejto jedinečnej krajine. 

Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra