Enviro deň v Žiari

Podujatie Žiar nad Hronom

Enviro deň v Žiari

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie. S environmentálnou výchovou musíme začať u tých najmenších. Zoberte svoje deti na Enviro deň.

Kým na jednej strane envirorezort mení a zefektívňuje legislatívu, zároveň intenzívne podporuje environmentálne vzdelávanie. Vďaka tomu sa zodpovednosť k životnému prostrediu na Slovensku presadí ľahšie a rýchlejšie. „Aj veľká zmena k lepšiemu je niekedy založená na maličkostiach. Ak ich spraví každý deň veľké množstvo ľudí,“ uviedol podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos.

Práve envirovzdelávanie je podstatou aktuálnych Enviro dní, ktoré po celom Slovensku organizuje ministerstvo životného prostredia a Slovenská agentúra životného prostredia. Týmito podujatiami symbolicky oslávime Svetový deň Zeme. Enviro deň v Žiari nad Hronom za účasti ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa sa bude konať 5. októbra v Mestskom kultúrnom centre. Podujatie je určené predovšetkým pre škôlkarov, školákov a ich rodičov. 

Pre deti budú pripravené kreatívne envirodielne, rôzne súťaže a atrakcie, ako aj environmentálne predstavenie Tárajka a Popletajky, ktoré hravou formou upriami pozornosť na to, že byť úctivý k životnému prostrediu je hračka. 

So vzdelávaním je nutné začať už vo veľmi skorom veku, aby sme deťom vštepili správne environmentálne návyky, ktoré potom budú rozvíjať v dospelosti,“ povedal minister Sólymos s nádejou, že Enviro dni prilákajú čo najväčší počet detí i dospelých. Kvalitná osveta totiž nielenže zvyšuje environmentálne povedomie obyvateľstva, ale buduje aj aktívny prístup a zodpovednosť ľudí k životnému prostrediu.

V poslednom období rezort životného prostredia spustil v oblasti zeleného vzdelávania via­cero projektov a iniciatív. Asi naj­známejším príkladom je Zelený vzdelávací fond. Ide o unikátny projekt, kde finančne prispieva a spolupracuje verejný, súkromný a neziskový sektor. Z vyzbieraných peňazí komisia vyberá zaujímavé projekty určené pre envirovzdelávanie najmenších.

Fotografie
Podobné podujatia