Faerské ostrovy, osamote a za rozumnú cenu. Dá sa to!

Podujatie Bratislava

Faerské ostrovy, osamote a za rozumnú cenu. Dá sa to!

Faerské ostrovy sú pre väčšinu ľudí neznáme, no aj napriek tomu sú prekrásne. Keďže pri výbere destinácie som sa nevedel rozhodnúť medzi Islandom alebo Škótskom, vybral som si Faerské ostrovy, lebo predstavujú presne niečo medzi Islandom a Škótskom. Tak som šiel do krajiny, kde ovce dávajú dobru noc a domy majú strechy, ktoré sú skoro celý rok zelené.

Porozprávam ako som za 6 dni low-costovo precestoval 6 ostrovov v tomto ostrovnom komplexe, okúpal sa v jednom z vodopádov a zaspával v aute pri nádherných západoch slnka. Počas toho som zažil niekoľko nevšedných situácií v doprave a pri interakcii s domácimi.

Navštívil som miesto s jedným z najznámejších vodopádov Mulafossur pri meste Gasaldur. Spravil som si aj výlet k jazeru Leitisvatn, ktoré tým že je tesne pri okraji útesov nad oceánom tvorí prekrásnu optickú ilúziu.

Porozprávam aj o mieste Saksun, ktoré svojou nádherou dokáže očariť každého. Spomeniem aj hlavne mesto tohto ostrovného komplexu Tórshavn. Ukážem ďalšie nádherné miesta ako napríklad Klaksvík, Tjørnuvík, Vidareidi, Eiði, Kirkjubøur a ďalších.
Spomeniem aj to ako sa dostať na Faerské ostrovy, ako v tejto krajine cestovať sám a low-costovo. Spomeniem dôležité veci ohľadom dopravy ktoré mňa ako nepripraveného zastihli. Porozprávam o ich domácej kuchyni , o tom ako sa tam dá tráviť voľný čas. Spomeniem čomu je potrebne sa vyhýbať pri komunikácií s domácimi, prečo na Faerských ostrovoch je aj počas zimy taká nádherná tráva a prečo ovce majú niekedy väčšie práva ako ľudia.

Rozprávať bude Lukáš Koribský
------------------------------------------------------------
Vstupné 4e.

Miesto konania podujatia: Dobrodruh.sk cestovateľská kaviareň & klubovňa, Vajnorská 3 /na rohu Vajnorskej a Škultétyho pri Istropolise/, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 15. Apríla 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 15. Apríla 2018 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1599N 17.1297E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Faerské ostrovy, osamote a za rozumnú cenu. Dá sa to!

Meno organizátora: Dobrodruh.sk cestovateľská kaviareň & klubovňa
Fotografie
Podobné podujatia
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
Hugov svet
Overené podujatieHugov svet
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
JÁNOŠÍK
Overené podujatieJÁNOŠÍK
Divadlo Nová scéna, Bratislava