Fats Jazz Band - Swingové leto

Podujatie Bratislava

Fats Jazz Band - Swingové leto

Po dlhej prestávke vyráža štýlový swingový orchester FATS JAZZ BAND na letné turné po Slovensku. Orchester, ktorý precestoval celú Európu a účinkoval na najvýznamnejších jazzových festivaloch, môžete zažiť na 11-tich koncertoch v rámci rôznych festivalov, kultúrnych liet či v záhradách, ktoré sa roztancujú čarovnou hudbou z obdobia 20. až 40. rokov minulého storočia v jej autentickej podobe.

Nostalgiu doby dávnominulej prinesie najúspešnejšia slovenská swingová kapela posledných rokov na jedenásť miest. Turné začne už túto sobotu 3.7. v Bratislave na Petržalskom kultúrnom lete a orchester postupne prebrázdi celé Slovensko – Trenčianske Teplice, Dolný Kubín, Modru, Košice, Prešov, Nové Mesto nad Váhom, Komárno a posledný koncert sa uskutoční v Galante. Atmosféru tejto doby, epochy elegantných gentlemanov a pôvabných dám, vytvorí počas koncertov sedem skvelých hudobníkov a dvaja očarujúci speváci, ktorí rozprúdia divákom krv v žilách a prenesú ich do o 100 rokov do minulosti, kedy v neľahkých podmienkach vznikala hudba, ktorá nás dodnes prekvapuje svojím pozitívnym kódom. Koncerty sú súčasťou osláv 10. výročia založenia FATS JAZZ BANDu, ku ktorému bude v lete vydaný aj nový CD album s názvom The World Is Waiting For The Sunrise. Večery príjemnej tanečnej hudby plnej eufórie a ľahkosti bytia sľubujú publiku nezabudnuteľný zážitok.

Umeleckým vedúcim Fats Jazz Bandu je jeden z najlepších slovenských klaviristov, Ladislav Fančovič, ktorý priblížil, aké to je po roku opäť koncertovať pred živým publikom: „Za ostatné dva mesiace, kedy sa opäť začalo normálne koncertovať, som sa presvedčil, že živá kultúra ľudom naozaj chýbala. Je skvelé môcť opäť vnímať ozajstné publikum, pretože to dáva koncertom skutočný zmysel – prenos energie nielen od umelcov smerom k publiku, ale aj opačne. Online prenosy nám ukázali, že tento vzájomný pocit fyzického kontaktu s publikom je kľúčový a nenahraditeľný. Konečne sa na pódiu cítime opäť ako za starých dobrých časov“.

Small band, ktorý znie ako big band! Na koncertoch odznejú najlepšie kusy z amerického a anglického repertoáru orchestra, ale aj tangá a foxtroty z našich, vtedy ešte československých vôd. Naživo budete môcť počuť skladby, ktoré v 20. až 40. rokoch minulého storočia hrávali a spievali také legendy ako Louis Armstrong, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Count Basie, Teddy Wilson, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Peggy Lee, F. K. Veselý, R. A. Dvorský, Viera Racková, Inka Zemánková či Jiřina Salačová.
FATS JAZZ BAND interpretuje túto hudbu na originálnych historických hudobných nástrojoch a v dobovom oblečení. Vďaka dokonalej autentickosti sa duchom ihneď prenesiete do obdobia, ktoré bolo plné elegancie, glamour rób a štýlových večierkov. Orchester pravidelne účinkuje na zahraničných festivaloch (Česko, Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Nemecko, Chorvátsko, Gruzínsko, Francúzsko, Dánsko či Taliansko) a od svojho vzniku odohral na domácich aj zahraničných pódiách vyše 400 koncertov.

19:00

Fotografie
Podobné podujatia
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
PARA - Bratislava
Overené podujatiePARA - Bratislava
STARS auditorium, Bratislava