Férové ráno v Slovenskom banskom múzeu

Podujatie Banská Štiavnica

Férové ráno v Slovenskom banskom múzeu
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Varenie, Gastronómia
Web organizátora:
www.muzeumbs.sk
Ďalšie podujatia v meste Banská Štiavnica
Podrobnejšie informácie: enviro@muzeumbs.sk
Aj Banská Štiavnica sa pridá k Férovému ránu na podporu pestovateľov 14.5.2022 (sobota) / Kammerhof-Dielnička / 10:00-14:00.

Zmenila by sa pre vás chuť čokolády, ak by ste vedeli, že na pestovaní jej kakaa pracovali deti? Aj teraz, v 21. storočí, napriek veľkému úsiliu vlád a medzinárodných organizácií pracuje v západnej Afrike v otrockých podmienkach na kakaových plantážach 2,1 milióna detí.

V sobotu 14. mája od 10:00 do 14:00 sa preto v múzejnej Dielničke v Kammerhofe uskutoční FÉROVÉ RÁNO na podporu pestovateľov vo svete. Banská Štiavnica sa tak pridá k viacerým miestam Slovenska, kde sa v rovnakom čase stretnú stovky ľudí, aby vyjadrili svoj záujem o pestovateľov v krajinách Afriky, Ázie a Latinskej Ameriky.
Akcia sa koná na Svetový deň spravodlivého obchodu, ktorý sa oslavuje každoročne druhú májovú sobotu.

Princíp Férového rána je jednoduchý. Každý, kto sa chce pridať, si môže priniesť na komunitné stretnutie fairtradové a lokálne dobroty. Stretnutie bude v Dielničke v Kammerhofe , kde si účastníci budú môcť dopriať férové raňajky. Fairtradové potraviny môžu byť fairtradová káva, sladkosti či džús, domáci koláč alebo bábovka s fairtradovým kakaom a cukrom či fairtradové banány. To všetko možno doplniť lokálnymi produktmi, ako sú vajíčka, mlieko, syry či zelenina od miestneho farmára či farmárky. Účastníci môžu spolu stráviť priateľské dopoludnie a posilniť sa produktmi, ktoré vznikli za spravodlivých podmienok. Akciu bude sprevádzať malá výstava o pracovných podmienkach pestovateľov kakaa v Západnej Afrike a ukončí ju spoločná fotografia účastníkov.

Všetci ste vítaní!

Info: www.muzeumbs.sk
Meno organizátora: Slovenské banské múzeum
Fotografie
Podobné podujatia