FestDobré Zámocké Country 2019

Podujatie Nové Zámky

FestDobré Zámocké Country 2019

Festival Zámocké Country opäť ožíva! Pozývame Vás na najväčší rodinný festival v Nových Zámkoch, ktorý už po 9. krát prináša do nášho mesta krásy country, folk a bluegrass hudby. Na svoje si taktiež prídu aj priaznivci western a trampského životného štýlu. Bližšie informácie čoskoro!

A Zámocké Country újra életre kel! Meghívjuk Önöket a legnagyobb családi fesztiválra Érsekújvárott, amely már 9. alkalommal hozza el városunkba a country, a folk és a bluesgrass zenét. A western és a tramp életstílus kedvelői is megtalálják a szórakozásukat. Bővebb tájékoztatás hamarosan!

FestDobré Zámocké country prinesie v júni legendy folk a country.
Pre všetkých milovníkov folk, coutry a bluegrass hudby a tiež pre priaznivcov western a trampského životného štýlu prichádza dobrá správa. Po dvojročnej odmlke sa opäť uskutoční najväčší rodinný festival v Nových Zámkoch – ZÁMOCKÉ COUNTRY. Festival sa uskutočňoval počas 9 rokov na území mesta Nové Zámky, pričom vystriedal viaceré pôsobiská ako Novozámocký amfiteáter, Lesopark Berek či kúpalisko Štrand E.Tatárika, aby sa napokon znova vrátil do centra mesta. V miestnom letnom amfiteátri sa podujatie uskutoční už 7. a 8. júna 2019. Projekt Zámocké Country vznikol ako vyústenie snahy hudobníka Ladislava Baraňaya o organizáciu koncertov v Nových Zámkoch a finálnou predzvesťou tohto festivalu bol Koncert Spriatelených Kapiel, ktorý sa konal v apríli 2009 v priestoroch Double Baru. Ladislav Baraňay bol v čase vzniku festivalu tiež kapelníkom skupiny Pltníci - úspešného a najznámejšieho country zoskupenia v regióne. Táto skupina práve na tohtoročnom Zámockom Country ohlasuje svoj veľký comeback, čo predurčuje pre lokálne publikum veľké lákadlo celej akcie. Ďaľšou skvelou správou je fakt, že organizátori siahli po spolupráci s Ivanom Cali Podolským, ktorý organizuje úspešné veľké podujatia už takmer dve dekády. Niekdajší spoluorganizátor úvodných ročníkov Country Lodenice, či neskôr vlastných podujatí FestDobréBohunice, FestDobréRybníky a ďalších prináša do tímu posilu vo forme dramaturgie a marketingu. „Podujatie Zámocké Country samozrejme sledujem od jeho vzniku a niektorých ročníkov som sa aj zúčastnil. Tvorcovia myšlienky z tímu OZ Umelecké aktivity a agentúry Music Drive mi sedia nielen po stránke profesionálnej, ale najmä ľudskej, preto som rád pozvanie prijal a budem sa snažiť byť prínosom pre toto podujatie,“ objasňuje spojenie organizačného tímu Cali, ktorý zároveň vyzdvihuje aj podporu samotného mesta Nové Zámky a príspevkovej organizácie Novovital.
Bohatý hudobný program priláka najmä v sobotu návštevníkov nielen z regiónu, avšak už v piatok budeme môcť v novozámockom amfitátri zažiť poriadnu country veselicu v podaní obľúbenej skupiny WEEKEND. Sobotňajšie poobedie vyplnia sprievodné akcie v podaní zoskupenia Túlaví vlci, ktoré sa postará o priblíženie western a trampského životného štýlu. Pre regionálnych nadčencov country a bluegrass scény bude nepochybne lákadlom už spomínaný comeback skupiny Pltníci, ktorí odštartujú bohatý hudobný program bude plný legiend zo žánrov folk, country a bluegrass. Na scénu zámockého amfiteátra sa podarilo prilákať jednu z najväčších legiend country a bluegrass hudby v niekdajšom Československu. Takmer 50 ročná skupina Poutníci sa navyše radí medzi najobľúbenejšie folk a country skupiny. Ďalšou legendou, ktorá sa predstaví na FestDobré Zámocké Country je frontman skupiny Kamelot – Roman Horký, ktorého dostať pre naplnenosť kalendára do Nových Zámkov nebolo vôbec jednoduché. Milovníci tejto brnenskej už legendárnej kapely budú mať možnosť počuť tie najväčšie hity ako Zachraňte koně, Zrození hvězd, Čas rozchodu práve v sólovom podaní Romana Horkého.
Jednym z najväčších lákadiel bude aj zahraničná hviezda festivalu – fenomenálny uznávaný bluesman a pesničkár z Južnej Afriky Gerald Clark, ktorý sa už svojou charizmou na Slovensku predstavil v rámci festdobrých projektov. Pre tých, čo milujú dobré a tradičné country tu bude nielen skupina The Fathers z východného Slovenska, ktorá dokáže navodiť tu poriadnu zábavu, ale ďalšiu čerešničku na torte pridá aj famózny Johny Cash Revival, ktorý práve svojou autentickosťou a prejavom bravúrne nielen hlasom napodobňuje velikána svetovej country scény.
FestDobré Zámocké country prinesie toho oveľa viac, ďalšie mená budú organizátori postupne zverejňovať, no už teraz je zrejmé, že sa na najväčšom rodinnom festivale v Nových Zámkoch máme na čo tešiť.

Fotografie
Podobné podujatia
Exkluzívny koncert Marie Rottrová
Overené podujatieExkluzívny koncert Marie Rottrová
Amfiteáter Nové Zámky, Nové Zámky
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Kultúrny dom, Nové Zámky
ZBOJNÍCKE LETO KANDRÁČOVCI
Overené podujatieZBOJNÍCKE LETO KANDRÁČOVCI
Amfiteáter Nové Zámky, Nové Zámky
JAREK NOHAVICA
Overené podujatieJAREK NOHAVICA
Športová hala Milénium, Nové Zámky