Festival študentského remesla Kežmarok 2019

Podujatie Kežmarok

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Iné podujatia, Remeslá
Ďalšie podujatia v meste Kežmarok

Festival študentského remesla Kežmarok 2019

7.Festival študentského remesla sa uskutoční dňa 06.06.-07.06.2019 v areáli Kežmarského hradu a meste Kežmarok. Tematický zameraný na 750.výročie udelenia mestských práv mestu Kežmarok a taktiež sa bude zameriavať na obdobie gotiky, renesancie a baroka.Festival sa nesie v historickom duchu.

Všetci prezentujúci majstri a študenti sú dobovo oblečení. Tvárou festivalu sú Celeste Buckingham a Aleš Mlátilík, iní mladí umelci a herci podporujúci remeslá a kultúru. FŠR prezentuje aj prvých osadníkov pod Tatrami, ktorí sa venovali rybolovu, chovu dobytka a oviec.

V rámci festivalu sa uskutočnia súťaže študentov – remeselníkov: súťaž v tvorbe historických účesov,murárov v historickom prevedení tohto remesla – oprava hradného múru, súťaž stolárov – vyrezávanie korýtka, krajčírov v tvorbe historického odevu z obdobia renesancie, súťaž ochutnávky hornouhorských jedál – ich príprava a ochutnávka.

Festival bude zahŕňať aj Večerný lampiónový sprievod v maskách venovaný rozprávkam. Súťaž o najkrajšiu ľudovú partu s líčením. Sprievod mestom v historických odevoch zameraný na remeslá. Strašidelný dom U kata, rybárska osada, osada pastierov, osada strážcov hraníc,...Samozrejme, predvádzanie remesiel študentmi stredných škôl na SK a ČR.

Fotografie
Podobné podujatia