Festival svetla a tieňa 2016

Podujatie Banská Bystrica

Festival svetla a tieňa 2016

Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo rok 2015 za Medzinárodný rok svetla a technológií založených na svetle. Cieľom tohto kroku je pripomenúť ľuďom celého sveta výraznú úlohu svetla a optických technológii v ich každodennom živote a pri budúcom rozvoji spoločnosti. Pri tejto príležitosti vznikol aj náš festival, ktorý predstavil v uplynulom ročníku 21 umeleckých projektov a prilákal do ulíc takmer 20 tisíc divákov.

Jedinečné multižánrové podujatie Festival svetla a tieňa sa uskutoční po necelom roku opäť v srdci Slovenska v Banskej Bystrici. Druhý ročník festivalu predstaví súčasné vizuálne a svetelné umenie vo verejnom priestore historického centra. Organizátori sa netaja kultúrno-zábavným a edukačným programom.

Fúzia dvoch programových línii sa snaží o premostenie alternatívnych foriem umenia s komerčnou sférou. Chceme inšpirovať, vzdelávať a zabávať širokú verejnosť. Prepojiť svetlom a umením nielen „svetelných fanúšikov“ z radov verejnosti, ale aj umeleckú a vedeckú odbornú verejnosť. V neposlednom rade chceme divákom ukázať Banskú Bystricu v novom „svetelnom šate“. Koncepcia spája v sebe nielen viaceré druhy umenia, ale poskytuje mladým umelcom a kreatívcom aj možnosť veľkorysej realizácie a vzájomnej inšpirácie. Verejnosti, divákom, návštevníkom sľubujeme skutočne netradičné zážitky. Prečo? Pretože „mame radi svetlo.”

Miesto konania podujatia: Banská Bystrica, Banskobystrický kraj, Slovensko, Banská Bystrica
Dátum začiatku podujatia: 30. Septembra 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 1. Októbra 2016 23:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7333N 19.15E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Festival svetla a tieňa 2016

Fotografie
Podobné podujatia