Filip Jánošík a hotoví umelci, Družina, Hrdza

Podujatie Košice

Filip Jánošík a hotoví umelci, Družina, Hrdza

FILIP JÁNOŠÍK a HOTOVÍ UMELCI otvoria hudobný večer na Lete v parku 25. júla 2019 o devätnástej hodine a spustia zbojnícky rockenrol, cimbalový punk a skladby, v ktorých sa odrážajú Filipove cestovateľské zážitky. Zahrajú svoje jednoduché piesne o komplikovanom živote, ale aj známe hity. Ich špecifikom je, že gitarové sóla nahradil cimbal a modernú elektroniku ešte modernejší akordeón. Vypočujete si, ako znie Gorillaz, Horkýže slíže či Para v búrlivom podaní folklórnych nástrojov so saxofónom. Po nich vystúpia skupiny Družina a Hrdza.

Hudba skupiny DRUŽINA, ktorú si vypočujú poslucháči o 20:00 hod., je postavená na dvoch ženských hlasoch, ktoré sprevádzajú profesionálni muzikanti, prichádzajúci z rôznych hudobných svetov. Ako jedna z prvých skupín na Slovensku začala Družina prinášať poslucháčom originálne úpravy tradičných ľudových piesní v štýle world music.

HRDZA je známa najmä svojimi vlastnými piesňami (Taká sa mi páči, Na horách býva), v ktorých čerpá zo slovenskej hudobnej tradície ale aj úpravami ľudových piesní (Mám ja orech, Štefan). Tento rok bude oslavovať 20 rokov svojho úspešného pôsobenia na scéne doma a v zahraničí. Počas nich vydala vrátane nového štyri štúdiové a jeden výberový album. Je známa aj z televíznych súťaží Eurovision Song Contest 2010 a Česko Slovensko má talent 2016. Najnovší album, Neskrotený, je veľmi dobre hodnotený kritikmi ako aj fanúšikmi. Album dosiahol v apríli 2019 štvrté miesto v prestížnom medzinárodnom rebríčku World Music Charts Europe (WMCE). Ide o rebríček, v ktorom odborníci na world music z radov redaktorov 42 rozhlasových staníc z 24 krajín Európy hodnotia aktuálne albumy z celého sveta. Je to historicky najvyššie miesto aké dosiahla slovenská kapela v rebríčku fungujúcom od roku 1991. Video Štefan láme rekordy na youtube a tiež v marci 2019 sa dostal na vrchol rebríčka World Music Charts stránky Ethnocloud. Hudba hraná s radosťou a zo srdca. Prešovská skupina HRDZA pôsobí na scéne world music od roku 1999. Silné hlasy, špičkoví hudobníci a šikovne spracované piesne miešajú staré s novým do príjemného zvuku.

Vstupné: 8 € v predpredaji/10 € v deň podujatia

Štvrtok o 19:00 – 22:00

Fotografie
Podobné podujatia