Filmový festival Be2Can: Fantastická žena

Podujatie Košice

Filmový festival Be2Can: Fantastická žena

V súťažnej sekcii Berlinále zabodoval aj film režisérky Daniely Vega Una Mujer (pôvodný názov) Fantastic Woman (Fantastická žena). Dráma o transgender speváčke režiséra Sebastiana Lelio získala Strieborného medveďa. Príležitosť pozrieť si tento film dostanú diváci v Kasárňach/Kulturparku 9. októbra o 20:30 hod. na filmovej prehliadke Be2Can.

Marina je mladá transrodová servírka a ašpirujúca speváčka. Orlando je jej o dvadsať rokov starší milenec, s ktorým plánujú spoločnú budúcnosť. Keď však Orlando náhle zomrie, Marina je nútená čeliť psychickému a fyzickému nátlaku Orlandovej rodiny, sociálnemu vylúčeniu i osobnému ponižovaniu. Napriek prekážkam a nepriaznivým okolnostiam pokračuje v boji za svoje práva, snaží sa slobodne a dôstojne žiť a pritom ukázať okoliu, kým naozaj je: zložitou, silnou, čestnou – fantastickou ženou.

Najnovšia snímka režiséra Sebastiána Lelia je originálnym nadžánrovým pokusom vzdorovať spoločenským stereotypom emancipačným príbehom, ktorý berie rovnakým dielom z tvorby Alfreda Hitchcocka i Pedra Almodóvara. Autorov senzuálny i pichľavý komentár ku krutosti diskriminácie, ktorá mieri často na tých najzraniteľnejších, stojí na súhre naturalistických a ľahko magických polôh a predovšetkým na vynikajúcom hudobnom výkone herečky Daniely Vega.

Vstupné: 3 €

Miesto konania podujatia: KASÁRNE/KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 9. Októbra 2017 20:30
Dátum ukončenia podujatia: 9. Októbra 2017 22:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Filmový festival Be2Can: Fantastická žena

Meno organizátora: K13 - Košické kultúrne centrá
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.