Filmový festival Be2Can: Krotká

Podujatie Košice

Filmový festival Be2Can: Krotká

Prehliadka festivalového filmu z Berlína, Benátok a Cannes Be2Can prinesie do Kasární/Kulturparku 10. októbra o 20:30 hod. ďalší skvelý film. V Bielorusku narodený filmový režisér Sergej Loznica uviedol v tomto roku v Cannes svoj film Krotká (A Gentle Creature), ktorý sa voľne inšpiruje Dostojevského tvorbou a rozpráva príbeh ženy, ktorá sa neúspešne snaží dostať za manželom do väzenia. Film bol nominovaný na Zlatú palmu Cannes 2017.

Jedného dňa sa ruskej žene, ktorá žije v zapadnutej dedinke, vráti balíček, ktorý poslala svojmu uväznenému manželovi. Vystrašená a plná obáv sa vydáva na pitoresknú cestu do odľahlej časti krajiny, kde stojí väzenie, pre mnohých však skôr nedobytná pevnosť. Čaká ju byrokratická absurdita, vierolomné charaktery zo spoločenskej spodiny, krivdy, násilie i poznanie, že väzenie nekončí stenami a ostnatými drôtmi, ale pokračuje ďaleko za ich hranice.

Novinka Krotká je hraný film, inšpirovaný postavou, nie dejom Dostojevského poviedky Nežná žena. Samotná poviedka sa mimochodom dočkala československej adaptácie na konci 60. rokov s Magdou Vášáryovou v hlavnej úlohe.

Vstupné: 3 €

Miesto konania podujatia: KASÁRNE/KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 8. Októbra 2017 20:30
Dátum ukončenia podujatia: 8. Októbra 2017 22:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Filmový festival Be2Can: Krotká

Meno organizátora: K13 - Košické kultúrne centrá
Fotografie
Podobné podujatia