Filmový festival Ekotopfilm I Envirofilm 2022

Podujatie Banská Bystrica

Filmový festival Ekotopfilm I Envirofilm 2022

Vytrvalé a neustále silnejúce konzumné správanie ľudí priviedlo zdravie našej planéty do hraničnej krízy. Stojíme na križovatke, na ktorej sa musíme rozhodnúť, či svoje správanie dokážeme zmeniť. 49. ročník filmového festivalu Ekotopfilm - Envirofilm prináša v dňoch 26. - 30. septembra 2022 do Banskej Bystrice najlepšie dokumentárne filmy zo sveta, diskusiu o zmenách kvôli klimatickej zmene v meste a ďalšie pálčivé témy našich dní.

Téma tohtoročného medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm - Envirofilm je stručná, ale o to jasnejšia. KONZUM. V kampani od agentúry Effectivity sa Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm ospravedlňuje velikánom za to, že sme ich vynálezy konzumným správaním a nadužívaním zmenili na zbrane voči životnému prostrediu.
„Na jednej strane môžeme mať pocit, že v súčasnosti sa už ľudia začali zamýšľať nad našou existenciou na tejto planéte. Na druhej strane ale dáta hovoria jasne. Míňame viac financií a tvoríme viac odpadu. Dobu konzumnú by sme mali čo najskôr ukončiť a ja dúfam, že počas našej kampane a filmov sa ľudia môžu zamyslieť a možno aj niečo zmeniť vo svojich životoch,“ hovorí riaditeľ filmového festivalu Peter Lím. FILMOVÝ PROGRAM Festival prináša filmovú prehliadku tých najlepších filmov, ktoré prinášajú témy a myšlienky, ktoré treba aj v roku 2022 pripomínať či objavovať.

Vstup na festival je voľný.

O 21:00

Fotografie
Podobné podujatia
Angelus Fest 2024
Overené podujatieAngelus Fest 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom
EXPEDIČNÁ KAMERA 2024
Overené podujatieEXPEDIČNÁ KAMERA 2024
MsKC, Žiar nad Hronom