Flamenco Inside

Podujatie Bratislava

Flamenco Inside

Srdečne Vás pozývame na flamenkový večer s tanečníkom a choreografom Polom Vaquero, ktorý spolu so svojími priateľmi z Madridu predstavia Flamenco INSIDE v Starej Tržnici v Bratislave. Lístky na večerné predstavenie je možné zakúpiť si v predpredaji na Ticketportal.sk.
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22739

Flamenco INSIDE alebo flamenko „vnútri“, „dentro“ je vyjadrením hlbokého a intímneho spojenia dvoch vzácnych hodnôt: života a flamenka v podaní elitných umelcov z Madridu.

POL VAQUERO je známy práve svojím čistým a silným výrazom, u ktorého flamenko neprechádza len srdcom ale celým jeho bytím, životom.
Jeho tanec je spoveďou vnútra, ktoré miluje, bojuje, hľadá pravdu, či spravodlivosť. Je výzvou muža, ktorý je divoký, nespútaný a zároveň priamy a konkrétny. Svojím flamenkovým prejavom prebúdza, čo je ukryté vnútri diváka.
Inside je vyjadrením bolesti, lásky, slobody, osamelosti, smrti v rytmických sekvenciách zapateada s prudkým zastavením ako i canté jondo.

Španielske rytmy, rytmický compas, cigánske prvky, svižné melódie spestria aj hudobníci, ktorých mená a talent zazneli v rôznych kútoch sveta. Určite mnohí nadšenci zosnulého Paco de Lucia môžu spoznať jeho synovca Antonia Sánchez, ktorý sa predstaví ako gitarista, a taktiež Antonia Inqueta, ktorý je synom známeho speváka Miguela El Rubio. Pätica šarmantných mužov a talentovaných umelcov z Madridu predstavia autentické a tradičné flamenco, ktorých spája nielen umenie ale aj vzájomné priateľské vzťahy.
Stará tržnica novembrový večer ožije podmanivým spevom, pulzujúcom tancom, melodickou gitarou práve v čase, kedy flamenko bolo prvýkrát vyhlásené za národné kultúrne dedičstvo.

Účinkujú:
Pol Vaquero - tanec
Lucky Losada -perkusie
Antonio Sánchez - gitara
Saúl Quiros - spev
Antonio Inqueta - spev


Pol Vaquero (tanec) - pochádza z Córdoby. Svoje tanečné štúdiá začal na Konzervatóriu v Córdobe v 10 rokoch. Profesionálne začal tancovať už v 16 rokoch vedľa Antonia Canales v diele „Torero“. Medzi najvýznamnejšie diela, v ktorých pôsobil boli "Torero", "Gitano", "Minotaur", ale pôsobil aj vedľa Vicente Amigo ako hosťujúci umelec. Bol sólistom Národného baletu Španielska v "Grito" a tiež v spoločnosti Joaquín Grilo. Bol sólistom v hre "De Amore" od Mauricia Sotelo, a ako hosťujúci umelec spolu s Antonio Canales a Juan de Juan tancoval v diele "Chanson Flamenca".
Pol sa zúčastnil ako tanečník vo videoklipe Alejandra Sanz "Corazón Partio".
V súčasnej dobe sa predstaví v diele „Trianero“ na Bienále v Seville a medzi jeho úspešné projekty patrí i „21 Pasos“.


Lucky Losada (perkusie) - pochádza z rodiny skvelých umelcov, jeho hudobná kariéra začala v 11 rokoch gitarovými lekciami; v 14 rokoch vymenil gitaru za cajón a v súčasnosti je jedným z najvyhľadávanejších perkusionistov na flamenkovej scéne. Už v mladom veku pracoval s Antonio Canalez v projektoch ako „Torero“, „Gypsy“, „Cindarella“, „La casa de Bernanda Alba“, „Prometheus“, atď.“ Hral aj s Enrique Morente a Tomatito na koncertoch v New Yorku.


Antonio Sánchez (gitara) - svoju hudobnú kariéru začal rozvíjať v rannom detstve so svojím strýkom Paco de Lucia, Ramón de Algeciras a jeho bratrancom J.M. Bandera. Pracoval vedľa známych umelcov v rôznych tablao ako i balete Antonia Marquéz v Madride, v Tablao Cordobes v Barcelone, v Tablao Tokio s Domingo Ortega 6 mesiacov. Sprevádzal Paco de Lucia ako druhý gitarista na koncertoch a svetových turné po dobu 4 rokov.


Saúl Quiros (spev) - jeho talent sa začal rozvíjať už v 5 rokoch so svojím otcom Adolfo „El Segoviano“, ktorý bol tiež spevákom. Už v 9 rokoch profesionálne spieval ako chórista v albume Utopia od Joana Manuel Serrata. Až neskôr sa pripojil k skupine flamenkovej fúzie Karma, kde si vybral flamenko ako najčistejšiu formu umeleckého prejavu. Pracoval po boku veľkých osobností flamenkového tanca: „Guito“, „Manolete“, „Merche Esmeralda“, Cristobal Reyes, Sara Baras. Hudobne spolupracoval s Nina Pastori, José Merce, Tomatito, Camaron de la Isla, Homenaje & Alejandro Sanzy, Diego „El Cigala“.


Antonio Inqueta (spev) - je synom známeho speváka Miguela El Rubio. V 10 rokoch hral na gitaru a ako gitarista sprevádzal spevákov ako Indio Gitano alebo svojho otca (Una voz del cielo). Inqueta patrí do tretej generácie slávnej speváckej dynastie v Madride. Los Rubios sa začína s jeho dedkom Antonio Rubio a strýkom Joaquín El Canastero, ktorí nikdy neboli umelcami z povolania ale ovplyvnili známym spôsobom bulerias, tangos, fandagos v štýle mladých Camarón de la Isla. Počas svojej speváckej kariéry sprevádzal umelcov ako sú: Tomatito, Farruquito, Vicente Amigo, El Guita, Sara Baras, Antonio Canalez, José Maya, Jerónimo a jeho hlas znel v rôznych kútoch sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=39XkbDTL-nk
https://www.youtube.com/watch?v=v406bDvG9lM

Miesto konania podujatia: Bratislava, Bratislavský kraj, Slovensko, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 20. Novembra 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 20. Novembra 2016 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.15N 17.1167E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Flamenco Inside

Fotografie
Podobné podujatia
JÁNOŠÍK
Overené podujatieJÁNOŠÍK
Divadlo Nová scéna, Bratislava
Hugov svet
Overené podujatieHugov svet
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava