Folklórna Bystrica - festival ľudovej hudby a tanca pod Urpínom

Podujatie Banská Bystrica

Folklórna Bystrica - festival ľudovej hudby a tanca pod Urpínom

Folklórna Bystrica - festival ľudovej hudby a tanca pod Urpínom je novým prírastkom do veľkej rodiny folklórnych festivalov a slávností na Slovensku. Každoročne, vždy počas tretieho augustového víkendu vám budeme prinášať krásu tradičnej ľudovej kultúry, ku ktorej sa budeme snažiť citlivo zaradiť aj účinkujúcich s iným, moderným pohľadom. Miestom konania bude Amfiteáter Paľa Bielika Banská Bystrica.

Folklórna Bystrica má ambíciu vrátiť do mesta pod Urpínom tradíciu folklórnych koncertov a festivalov, ktoré sa v predošlej ére tešili veľkému záujmu. Moderná doba tieto aktivity rokmi zastavila, nezastavila a neutlmila však záujem Banskobystričanov a obyvateľov širokého okolia o ľudovú tvorbu a o folklór ako celok. Veríme, že sa náš festival stane oslavou folklóru, miestom stretnutia dobrých ľudí, pre ktorých je podpora, oživovanie a zachovávanie kultúry slovenského národa prirodzenou súčasťou života.

16.8.2019 – Piatok od 17.00 h. :
Folklórny súbor POĽANA Brno - CZ, Folklórny súbor MLADOSŤ Banská Bystrica, Katarína Mosnárová Bagľašová - Vojvodina, skupina ARZÉN, skupina ČECHOMOR

17.8.2019 – Sobota od 17.00 h. :
Folklórny súbor BYSTRINA Banská Bystrica, Slovenský kultúrno-osvetový spolok DETVAN (Srbsko) – účastník Folklórnej šou Zem spieva, folklórna skupina Priechoďan, folklórna skupina Bacúšan, ženská spevácka skupina Hojana, Fujaristi z Podpoľania (8 fujaristov) s ľudovou hudbou - veľký program, a ďalší.


Zľavy:
Držitelia karty ISIC, ITIC, Euro26, dôchodcovia, držitelia preukazu ZŤP / ŤZPS - zľava 30% - zľavu je potrebné uplatniť v košíku po výbere vstupeniek v plnej cene
Deti do 120 cm zdarma
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Angelus Fest 2024
Overené podujatieAngelus Fest 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica