Folklórny súbor Železiar

Podujatie Prievidza

Folklórny súbor Železiar

Kultúrne a spoločenské stredisko v Prievidzi vás pozýva na celovečerné predstavenie Folklórneho súboru Železiar, ktorý pôsobí na slovenskej folklórnej scéne od roku 1964. Patrí medzi najlepšie, najznámejšie a najuznávanejšie súbory na Slovensku a už v nedeľu, 26. marca 2017 o 18.00 h sa predstaví v Dome kultúry Prievidza.

Folklórny súbor sa zameriava na prezentáciu ľudového umenia z regiónov Abov, Zemplín, Šariš a Spiš. Je známy špičkovou interpretáciou ľudových tancov a vynikajúcou ľudovou hudbou v spojení so ženskou speváckou skupinou.

Celú existenciu súboru sprevádza interpretačná vyváženosť a rovnomernosť hudobnej, speváckej a tanečnej zložky. V kompaktnom celku vynikajú najlepší sólisti - tanečníci, speváci i muzikanti. Železiar vyniká sviežou dramaturgiou, experimentálnou choreografickou tvorbou, schopnosťou ponúknuť netradičné spojenia ako aj prienik rôznych štýlov. S chuťou využíva širokú škálu ľudových hudobných nástrojov. Prináša autentické a štýlovo čisté choreografie s pôvodnými prejavmi tradičnej ľudovej kultúry východoslovenských regiónov. No popri tom smelo siahne aj po vtipných javiskových štylizáciách, ktoré vybočujú zo všetkého zaužívaného a známeho. Železiar vie ohúriť, prekvapiť, vyvolať diskusiu i poetickú náladu, zabaviť i rozplakať. Diváci sú na vystúpenia kolektívu zvedaví, pretože sú zakaždým niečím novým. No podstata ostáva rovnaká - dôsledne ťažiť z toho najčistejšieho ľudového umenia, chrániť, pestovať a šíriť to, čo sa nám zachovalo.

Vstupné: 9,00 €, vstupenky zakúpite v pokladni Domu kultúry Prievidza.

Miesto konania podujatia: Kultúrne a spoločenské stredisko Prievidza, Fraňa Madvu 11, Prievidza
Dátum začiatku podujatia: 26. Marca 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Marca 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7732N 18.6071E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Folklórny súbor Železiar

Fotografie
Podobné podujatia
Bošany Summer Fest 2024
Overené podujatieBošany Summer Fest 2024
Futbalový štadión OFK, Bošany
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2024
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2024
Kúpeľné námestie, Trenčianske Teplice
Svetový Slovák Štefánik
Overené podujatieSvetový Slovák Štefánik
ND Štefánikov, Brezová pod Bradlom