Fraštacké leto / Otvorenie leta na Amfiteátri Hlohovec

Podujatie Hlohovec

Fraštacké leto / Otvorenie leta na Amfiteátri Hlohovec

Leto v Hlohovci bude žiť kultúrou. Pozývame vás na jeho otvorenie 3. júla na amfiteátri v Zámockej záhrade. O 17.30 vystúpi FS Šulekovo a poteší všetkých milovníkov folklóru. O 19.30 začne svoje vystúpenie Art Music Orchestra.

Vstupné: 2,50 € dôchodcovia / 5 € dospelí
Vstupenky si môžete zakúpiť v Informačnom centre na Námestí sv. Michala 3 (PO-PIA od 08:00 do 16:00) alebo na mieste podujatia.

ART MUSIC ORCHESTRA je umelecký kolektív mladých ľudí, ktorých spája nadšenie z muzicírovania v rozmanitých žánroch „živého orchestra“. Základný kameň pre vznik AMO položili v októbri 2008 tri hudobné zoskupenia, pôsobiace v obci Červeník – okres Hlohovec: ĽH Mladí Huslisti, Muzika Heskovci a tanečná kapela Milkivej. Impulzom pre stretnutie všetkých hudobníkov bola oslava 10. výročia založenia husľovej triedy Mgr. Kataríny Bielikovej v Červeníku.

Charakteristikou zvuku a nástrojovým obsadením nadväzuje na tanečné orchestre ako napr. TOČR, ktoré dnes poznáme už len z rozhlasových nahrávok.

Dominantnou črtou orchestra je žánrová všestrannosť. Vzrastajúce interpretačné nároky a vyššie ambície AMO si vyžiadali postupné rozširovanie obsadenia o ďalších hráčov v sláčikovej, dychovej, rytmickej či vokálnej sekcii.

V súčasnosti sa počet členov orchestra pohybuje okolo čísla 25 plus alternácie.

AMO sa vo svojom repertoári špecializuje na hudbu z filmov a muzikálov. Svoj repertoár si rozširuje ako sprievodné teleso slovenských spevákov. S Janou Kocianovou a kňazom Jánom Sucháňom účinkoval v hudobno-slovnom pásme „OTČE NÁŠ“. Koncertoval so Zdenom Sychrom, Norou Blahovou, úzko spolupracuje so sólistom opery SND Danielom Čapkovičom, sólistom opery Štátneho divadla v Košiciach Jaroslavom Dvorským, s herečkou a speváčkou Janou Hubinskou, s akordeonistom Michalom Červienkom a multiinštrumentalistom Robertom Puškárom. Vo svojej bohatej programovej ponuke má orchester aj vianočný repertoár.

Ako jediný orchester na Slovensku interpretuje skladby legendárnej speváčky Evy Kostolányiovej v samostatných tematických programoch. V roku 2015 realizuje program HOMMAGE á EVA KOSTOLÁNYIOVÁ ako spomienku na 40. výročie od smrti legendárnej speváčky a tanečnice. V programe spoluúčinkuje aj spevácky zbor LÚČNICA. AMO sa v roku 2010 zúčastnil medzinárodného festivalu hudby v belgickom meste TIELT.
Najnovším titulom je koncertné uvedenie hudby z prvého slovenského muzikálu Cyrano z predmestia po 40-tich rokoch. Ako hostia účinkujú sólisti divadla Nová Scéna, Janko Slezák a Mirka Partlová. Zborové party, spevácky zbor Lúčnica.

Umeleckým vedúcim orchestra je Mgr.art. Marek Bielik, ktorý pre orchester zaranžoval všetky doposiaľ hrané skladby. Koordinačným a produkčným partnerom AMO je Dolnopovažské združenie PRAMENE so sídlom v Červeníku.

Nasledujúce koncerty Fraštackého leta:
23. 7. Geišbergovci a Balkansambel
15. 8. Katarína Koščová

Začiatok podujatia: 3. 7. 2020 17:00:00
Koniec podujatia: 3. 7. 2020 21:00:00
Fotografie
Podobné podujatia
Deň kvetov 2024
Deň kvetov 2024
Námestie sv. Michala, Hlohovec
Deň kvetov 2024
Deň kvetov 2024
Námestie sv. Michala, Hlohovec
Kiss Ádám: Világvégre
Overené podujatieKiss Ádám: Világvégre
MsKS v Šamoríne , Šamorín
HORÚCI JUH
Overené podujatieHORÚCI JUH
Kino Hviezda, Trnava