Gabriele Coen Trio (Jazz) “Jewish Experience” - Taliansko

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kam v Bratislave, Koncerty, Kultúra
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: iicbratislava@gmail.com

Jazzový koncert v podaní tria Gabriele Coen (sopránový saxofón a klarinet), Pietro Lussu (klavír) a Marco Loddo (kontrabas)  - Taliansko    

Vstup voľný až do vyčerpania kapacity sály.

Koncert pri príležitosti Pamätného dňa obetí holocaustu a rasového násilia.


Gabriele Coen (Rím, 1970) je saxofonista, klarinetista, a skladateľ, ktorý v polovici 90. rokov založil hudobnú formáciu “Klezroym”, ktorá dnes patrí medzi najvýznamnejšie hudobné zoskupenia klezmer a šíriteľov tradície ľudovej židovskej hudby v džezovej reinterpretácii.

V roku 2005 založil tiež skupinu “Gabriele Coen Jewish Experience” (Lussu, Berg, Loddo, Caponi), s ktorou vydal v roku 2009 debutový album “Golem”. S kvintetom Coen dosiahne nový stupeň výrazovej zrelosti v džezovej interpretácii židovskej hudby. Nečakané stretnutie s Johnom Zornom v New Yorku v roku 2010 vyústi do spolupráce s hudobným vydavateľstvom “Tzadik” a vydania albumu “Awakening” (2010). Coenova skupina je prvým talianskym zoskupením, ktoré vydalo CD vo prestížnom vydavateľstve “Tzadik”, produkujúcom moderný džez. Edícia “Radical Jewish Culture” je venovaná práve najlepším medzinárodným interpretáciám novej židovskej hudby. John Zorn povedal o Coenovi a jeho projekte: “Gabriele Coen je jedným z najzapálenejších skladateľov a interpretov novej židovskej hudby, schopný spojiť dôkladné znalosti a hlbokú úctu k tradíciám s výnimočným inštinktom a nepredstaviteľnou vnímavosťou. Projekt Jewish Experience je avantgardný a zároveň aj čerpá z tradícií, prináša vášeň, nedotknutosť a dokonalé interpretačné umenie.”

V januári 2013 vyšiel vo vydavateľstve “Tzadik” Johna Zorna jeho disk Yiddish melodies in Jazz, rovnako ako predtým v edícii Radical Jewish Culture.

V júni 2017 vydal vo vydavateľstve Parco della Musica Records CD pod názvom Sephirot Kabbalah in Music, ktoré nahral so sextetom hudobníkov v duchu spiritualizmu a energie.

Nové CD “Leonard Bernstein Tribute” vydáva v novembri 2019 vydavateľstvo Parco della Musica Records.

V spolupráci s Mariom Riverom vytvoril Gabriele Coen hudbu k filmom “Notturno Bus” Davideho Marengu (2007) a “Scontro di civiltà per un ascensore a piazza Vittorio” Isotty Toso (2010). Stretnutie s Mariom Riverom vyústilo do hudobnej produkcie pre divadelné predstavenie “Satyricon” Renata Giordana s Michelem Placidom a Giorgiom Albertazzim (2007).

Coen spolupraoval aj s umelcami, ako sú: Circo Diatonico, Piccola Banda Ikona di Stefano Saletti, Camera Ensemble a Giovanni Palombo, Elisabetta Antonini trio a Alessandro Gwis.


Gabriele Coen trio v rámci svojho európskeho turné prichádza po prvýkrát na Slovensko.


https://www.youtube.com/watch?v=J4VNQFhlbx0


https://www.youtube.com/watch?v=DZCvLtwgvDs


štvrtok 30.1.2020

19:00 hod.

Malé koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Mýtna, Bratislava

 

Dĺžka koncertu: 70 minút

 

Organizátor: Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave

 

V spolupráci s: RTVS, Veľvyslanectvo Talianskej republiky, Veľvyslanectva Štátu Izrael na Slovensku



Meno organizátora: Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave
Fotografie
Podobné podujatia
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
KABÁT - PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024
Overené podujatieKABÁT - PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024
Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava