Galakoncert World music festivalu Bratislava

Podujatie Bratislava

Galakoncert World music festivalu Bratislava

Line-up:
Karolina Cicha & Bart Pałyga (PL),Renaud Garcia-Fons (F) &Derya Türkan (TUR), Oratnitza (BUL)

V centre Bratislavy sa bude konať 21.-24. septembra medzinárodný World Music Festival 2017, ktorý na svojom exkluzívnom galakoncerte uvedie prehliadku špičkových hudobníkov.

V Ateliéri Babylon sa 23. septembra predstavia 3 elitné projekty. Každý z nich ponúkne iný odtieň žánrovo aj nástrojovo rozmanitej world music a predvedú atraktívnu sondu hudbou Európy
.
Karolina Cicha je momentálne jeden z najzaujímavejších speváckych zjavov na poľskej scéne. Hrá na množstve nástrojov súčasne a používa rôzne vokálne techniky, ktoré sama vymyslela. Pochádza z kultúrne aj etnicky rozmanitej oblasti Podlesie. Jej úspešný album 9 jazykov je spoluprácou s multiinštrumentalistom Bartom Palygom. Piesne na tomto albume skomponovala k textom v jazykoch etnických menšín regiónu Podlesie. Výsledkom je moderný mix štýlov, v ktorom majú obaja protagonisti priestor ukázať všetky rozmery svojho talentu.

Renaud Garcia-Fons je francúzsky kontrabasista, ktorého tvorbu rešpektujú tak jazzoví fanúšikovia, ako aj milovníci tzv. world music. Renaud je virtuózom, ktorý si vyslúžil nálepku „Paganini kontrabasu“. V jeho diskografii nájdete albumy s hudobníkmi z rôznych hudobných kultúr sveta – napríklad so španielskym gitaristom Gerardom Núňezom, či tuniským spevákom Dhaferom Youssefom. V Bratislave sa predstaví s tureckým virtuózom na nástroj kemenče, Deryanom Türkanom. Ponúknu jedinečný spoločný koncert najväčšieho a najmenšieho sláčikového nástroja.

Bulharská skupina Oratnitza zaujala už albumom Folktron (2016), ktorý sa umiestnil na 18. mieste v rebríčku WMCE. Táto kapela prináša dubstep, ethnofusion, polyfónne spevy spolu nástrojmi ako bulharský kaval, didgerido, gajdy a cajon. Speváčky, ktoré preslávili bulharské viachlasy v zoskupeniach Mystery of Bulgarian Voices a Cosmic Voices from Bulgaria obohacujú zvuk kapely o nový rozmer. Bulharské polyfónne spevy sú pojmom, ako fungujú v spojení s nadupaným D´n´B sa máte možnosť presvedčiť na záver galakoncertu.

www.worldmusicfestival.sk

23. SEPTEMBER , 19:00
Ateliér Babylon, Kolárska 3, Bratislava

Miesto konania podujatia: Ateliér Babylon, Námestie SNP 14/Kolárska 3, Bratislava
Vstupenky: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/11797/world-music-festival-bratislava-2017
Dátum začiatku podujatia: 23. Septembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 23. Septembra 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1451N 17.1124E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Galakoncert World music festivalu Bratislava

Meno organizátora: World Music Festival Bratislava
Fotografie
Podobné podujatia