Galéria vo Výklenku x Dominika Žáková

Podujatie Bratislava

Galéria vo Výklenku x Dominika Žáková

Obliekame výkladové okná OD Dunaj do nového šatu!

Galéria vo Výklenku je nový koncept ktorý transformuje exteriér OD Dunaj do živého priestoru prezentujúceho súčasné umenie slovenskej kreatívnej scény.

Vitríny pred klubom Dole sa premenia na galerijnú plochu, na ktorej sa pravidelne budú striedať originálne výstavy umelcov. Ako platforma pre mladú tvorivú energiu, Galéria vo Výklenku bude dopĺňať atmosféru prostredia nového Dole a vynesie umenie na ulicu a medzi ľudí.

Inauguračná výstava bude venovaná farbám v podaní talentovanej Dominiky Žákovej, ktorá tu odprezentuje novú tvorbu v podobe maliarskej série Krasohľad.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Dominika Žáková (1988) je absolventkou ateliéru maľby v ateliéri prof. Csudaia na Vysokej škole výtvarných umení. Po štúdiu viedla Galériu Dunaj~, ktorej cieľom bolo priblížiť tvorbu najmladšej generácie výtvarníkov ich rovesníkom, kde viedla pravidelné maliarske worshopy.
Venuje sa teórii farieb a svojou tvorbou často stiera hranice medzi voľným a úžitkovým umením.


Krasohľad


Krasohľad je naplnením hladu po kráse, a zároveň vyjadrením postoja k životu: hľadať krásu v každom momente života, aj tam, kde by na prvý pohľad nemusela byť.

Je vyjadrením myšlienky, že citlivosť na svet nie je konštantou, že sa dá rozvíjať a cibriť. Kdekoľvek a kedykoľvek: na sídlisku, v lese, doma, na cestách, v galérii. Verí, že krása nie je prežitkom. Je nesmelou nádejou, že obraz dokáže zmeniť život.

Je zastavením sa, nachádzaním radosti v kombináciách farieb a štruktúrach prírody, malých momentov poézie v Petržalke - práve tou je táto séria obrazov nepriamo inšpirovaná, tu skrsol nápad cvičiť si citlivosť voči svetu a vnímavosť. Napokon, krása je hodná svojho mena, len ak si ju niekto všimne.

Krasohľadu predchádzalo dlhšie obdobie kritického prehodnocovania vlastnej tvorby. Toho, ako pokračovať ďalej, či má maľba v dnešnom svete zmysel, či sa ňou dá
niečo zmeniť. Sú to otázky, na ktoré zrejme neexistuje definitívna odpoveď, no najväčšie potešenie nie je v objavení pravdy, ale v jej hľadaní.

A nad pracovným stolom stále visí nápis:
Keep looking, keep painting, keep a sort of blind faith.

Miesto konania podujatia: Galéria vo Výklenku, Námestie SNP 30, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 14. Októbra 2016 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 14. Októbra 2016 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1453N 17.1106E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Galéria vo Výklenku x Dominika Žáková

Fotografie
Podobné podujatia
BEDÁRI / LES MISÉRABLES
Overené podujatieBEDÁRI / LES MISÉRABLES
Divadlo Nová scéna, Bratislava
ŠKRUPINKA
Overené podujatieŠKRUPINKA
Divadlo Nová scéna, Bratislava
BONVIVÁN
Overené podujatieBONVIVÁN
Divadlo Nová scéna, Bratislava